Головний комунальник Луцька розповів, як місто чистили від снігу

20 Грудня 2018, 17:04
5052

У Луцьку обговорили питання проблеми з очисткою доріг та тротуарів від снігу.

Про це йшлося 20 грудня під час засідання комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

За словами директора департаменту ЖКГ Юрія Крася, техніка працює на грані можливого.

«Три доби як ми її завели, так техніка і не виключалася, працювала цілодобово. У нас є декілька графіків розчищення вулиць від снігу», — розповів Крась. Він зауважив, що наразі є проблема вивезення снігу.

«На зимове утримання виділили 1,5 мільйона гривень – це на закупівлю суміші та утримання. Ми вже висипали 280 тонн солі тільки за три дні. До старенького ЗІЛУ ми вже чіпляємо відвал і він працює, а йому вже більше 40 років», — зазначив директор департаменту.

За словами Юрія Крася, на тротуарах міста працює 15 машин, але якщо врахувати, що вони ламаються — 12. Директор департаменту зауважив, що він вважає, що з розчисткою вулиць приватного сектору вони впорались.

Голова комісії Андрій Козюра попросив, аби Крась повідомив, яка кількість опадів була, скільки висипали суміші, скільки техніки залучили та на яких вулицях працювали.

«Лише з Театрального майдану ми вивезли 30 камазів снігу. У нас чомусь хочуть, щоб сніг падав, але все було чисто. Такого не буває», — каже Крась.

Депутат Луцькради Андрій Білан запропонував, аби на зупинках розчищували замети між дорогою та тротуарами, адже коли люди виходять з тролейбусів, то до тротуару мають «пробиватися». 

А члени комісії підтримали ідею виділити 340 тисяч гривень в якості фінансової допомоги КП «Луцькспецкомунтрансу»  на посипання доріг.

Читайте також: Немає системності, – екс-мер Луцька про прибирання міста від снігу

Коментарі
20 Грудня 2018, 23:11
1 найгірше прибрані тратуари
22 Грудня 2018, 14:41
тротуари, ЗУПИНКИ!!! як СІСТИ В ТРАНСПОРТ!!! Літом луноходи їздять пилюку піднімають. а зимою? баригри і злодюги в міській раді
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром