Майбутні першокурсники СНУ: враження від вступу, страхи та сподівання

05 Серпня 2016, 18:00
2535 Джерело: www.lvivpost.net

5 серпня завершується термін подання документів в університети на державну форму навчання.

Район.Луцьк вирішив запитати у першокурсників Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки про їх враження від вступної кампанії, сподівання та причини хвилювання перед навчальним роком.

Павло, фізичне виховання (середня освіта): «Вступна кампанія цього року мене порадувала своєю швидкістю та доступністю. Досить легко було дізнатися, на якому ти місці у конкурсі, та спостерігати за цим у режимі онлайн. Найбільше вразило проведення творчих конкурсів на моїй спеціальності. Все було на вищому рівні, оцінювання лояльне. Як справжній першокурсник боюся одного: злетіти зі стипендії після першого ж семестру».

Анна, англійська філологія (переклад): «Враження від вступної кампанії 50/50. Спочатку раділа, потім трохи розчарувалась, бо побачила головний корпус зсередини. Але в приймальній комісії всі були ввічливі, гарно пояснювали, що писати, куди іти. Ну і ще одна проблема з гуртожитком – не знаю, як туди влаштуватись. Сподіваюсь, що за цей рік вдосконалю свої знання мови, познайомлюсь із цікавими людьми та матиму хороші стосунки з викладачами».

Олексій, соціологія: «Найбільше радію від нових знайомств. Найбільше лякаюсь вищої математики».

Джерело: eenu.edu.ua
Джерело: eenu.edu.ua

Злата, журналістика: «Було більше негативних моментів, ніж позитивних. Як на мене, нововведення з пріоритетами направлені на те, щоб більше вступників все-таки пройшли на контракт. Мені важко зрозуміти, чому абітурієнти, маючи вищі бали, часто не потрапляють на державне. Щодо позитивних сторін – сподобались прес-конференція з керівником театру «Гармидер», а також наш декан ;)».

Олександра, прикладна лінгвістика: «Не сподобалось те, що спочатку документи подавали всі разом: і платники, і державники. Через це були дуже великі черги. Ще засмутили батьки, яким так хотілось прийти зі своїми дітьми. Чого б не зачекати на вулиці? Навіщо використовувати цінний кисень, якого так мало в коридорі, де знаходиться більше сотні людей? Сподіваюся, абітурієнтам наступного року пощастить більше, ніж нам».

У коридорах вишу справді було нічим дихати
У коридорах вишу справді було нічим дихати

Валентин, інформатика (середня освіта): «Враження від вступної кампанії тільки хороші. Все пройшло легко, порівняно з минулими роками. Я радий, що пройшов у цей університет, вважаю його престижним. Впевнений, що тут немає корупції».

Алла, початкова освіта: «Не сподобалося стояти близько 4 годин в чергах, щоб подати документи. Також виникли деякі непорозуміння з практикою, гуртожитком… Лякає невідомість.  Страшно, коли ти не знаєш своїх одногрупників. Але все нове веде до успіху! Сподіваюся, що вчитися буде легко і приємно, а викладачі будуть лояльними і не дуже строгими».

«Кілометрові» черги тих, хто хоче здобувати нові знання :)
«Кілометрові» черги тих, хто хоче здобувати нові знання :)

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
06 Серпня 2016, 12:56
Успіхів! )
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром