Цитатник «Бандерштату»: Павло Шеремета про розвиток української економіки

05 Серпня 2016, 18:26
1888

Екс-міністр економічного розвитку і торгівлі, засновник Києво-Могилянської бізнес-школи, керівник Школи управління Українського католицького університету Павло Шеремета розповів, які спокуси виникають на шляху розвитку економіки та як їх подолати.

***

Я так розумію, що тут на розігріві. Хто там сьогодні? Тартак? А, Брати Гадюкіни.

***

Мені було складно зрозуміти, як на музичному фестивалі зробити гутірку, але бачу, що воно працює. Нам треба не лише потанцювати, але й подумати.

***

Люди є люди і, на жаль, вони починають змінюватися тоді, коли їх припікають.

***

Ми навіть у чомусь можемо подякувати своєму північному сусідові, який привів нас до тями. Бо якби цього не сталося, ми й надалі думали б, що все нормально.

***

Назву чотири основні спокуси. Перша – це корупція. На жаль, багато людей, які йдуть на якісь посади, перш за все бажають заробити…Друга спокуса – лінь. Жодна країна не досягала успіху, маючи велику кількість вихідних та відпусток…Третя – марнотратство… Давайте пам’ятати, що доходи країни залежать від продуктивності нашої праці…Четверта спокуса, яка є у всьому світі – зневіра… Бути в зневірі просто легше.

***

Нам потрібне відчуття вищості. Різні країни по-різному її вибудовують…

***

Джамала, яка буде на цій сцені, довела, що ми можемо, якщо захочемо… Вона б не виграла, якби не хотіла отримати цю перемогу.

***

Ми завтра будемо там, де ми сьогодні захочемо.

***

Люди перемагають позитивом, вірою в себе та у свою країну.

***

Пам’ятаєте перший розпад гурту «Океан Ельзи»?.. Славко тоді дуже переживав. А от я за нього – ні. Знав, що він знайде собі і гітариста, і клавішника. Тепер це найкраща команда.

***

Ключових людей я тримаю в штаті…Треба чітко визначити, в чому є найкраща здібність фірми, і розвивати її разом із людьми в штаті, решта – аутсорсинг.

***

З приводу стратегії я скептик, навіть цинік…Я жив в країні, де у нас був один стратегічний план і тепер щиро радію, що вийшов з тієї системи… Це життя. Треба ловити ті моменти, які нам «на руку».


Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром