У мерії Луцька кажуть, що дерева на Київському майдані зрізали правомірно

19 Грудня 2018, 19:02
2753

У Луцькій міській раді кажуть, що 18 дерев на Київському майдані зрізали правомірно. Також, додають, що у рослин були наявні дупла, тріщини, серцевинна гниль та трухлявість стовбурів, стовбури відхилені від вертикальної осі і несли загрозу падіння.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що дерева можуть бути зрізані неправомірно та для того, аби не заважати майбутньому будівництву багатоповерхівки.

«Район.Луцьк» публікуєвідповідь міської ради на це повідомлення без змін та правок: 

 

Інформуємо, що під час весняного обстеження зелених насаджень в межах червоних ліній ще 14 березня цього року постійно діюча комісія міської ради з визначення стану зелених насаджень та ухвалення рішення про їх видалення у складі начальника відділу екології міської ради Анатолія Гламазди, головного спеціаліста відділу екології Олега Гелети, головного спеціаліста, інженера відділу по благоустрою міста департаменту житлово-комунального господарства Людмили Бас - на вул. Рівненській (в районі будинків №№ 2, 6, поблизу зупинки громадського транспорту) виявили дерева у незадовільному стані. Зокрема, у деревах були наявні дупла, тріщини, серцевинна гниль та трухлявість стовбурів, стовбури відхилені від вертикальної осі і несли загрозу падіння. Всього було обліковано таких 18 дерев і складений акт обстеження зелених насаджень.

На підставі акту та фотографій на засіданні постійно діючої комісії 27 березня прийнято рішення про видалення цих дерев (13 кленів, 3 акації та 2 груші), адже вони були у незадовільному стані і несли загрозу життю та майну громадян.

Ці дерева зростали на землях міської комунальної власності (в межах червоних ліній) і до згаданої журналістом земельної ділянки відношення не мали.

Згідно угоди департаменту житлово-комунального господарства міської ради від 09.11.2018 № 1189 на послуги з видалення дерев та ордеру від 29.11.2018 № 160 на видалення зелених насаджень, комунальним підприємством «Парки та сквери м. Луцька» виконано роботи з видалення цих дерев.

До слова, під час буревію 18 червня два клени (з визначених до зрізання дерев) були зламані і в аварійному порядку видалені КП «Парки та сквери м. Луцька».

Читайте також: Повідомили, як працюватиме ПриватБанк у Луцьку на свята












 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром