Центр: у незаконній і ще не зведеній багатоповерхівці вже продають квартири

22 Травня 2015, 14:07
2101

На проспекті Волі, 44 розпочалося будівництво житлового комплексу. Поблизу уже є кіоск, де продають квартири у ще незбудованій багатоповерхівці. Тим часом лучани, які сусідять з будівництвом, забили на сполох і виявилося, що дозволів на будівництво ніхто не давав.

Міський голова Микола Романюк отримав звернення від лучан з проханням  перевірити законність будівництва на проспекті Волі, 44 а.   Після перевірки з`ясувалося, що дозволу на будівництво управління містобудування та архітектури міськради не надавало.

Заступник начальника управління Ярослав Матвіїв запевнив, що на днях паркан знесуть і будівництво припинять.

«Було звернення від забудовника про початок будівництва. Але ми не могли надати дозвіл на проектування, бо там поблизу паливна АЗС, яка закриває цей будинок. Враховуючи це, потрібно спочатку дозволи від інших інспекції, а тоді вже від нас. Тому наразі готуємо відповідний проект рішення  на знесення тимчасової споруди і огорожі».

 

Але посередники, які уже на повну торгують житловими площами в неіснуючому будинку, про відсутність дозволів міської ради на будівництво не знають або вдають, що не знають. Ми спробували «купити квартиру».

У кіоску, що облаштований поблизу будівництва мило зустрічають усіх, хто цікавиться новобудовою та пропонують різні варіанти від одно- і до трьохкімнатних квартир. Кажуть, що  це має бути багатоповерхівка буквою "Г".

- За квадратний метр у нас платять 14 999 грн. Є два варіанти  оплати: стовідсоткова відразу і розтермінування на два місяці», - розповідають продавці.

- Але ж будинок ще не побудований? Як я можу в ньому вже придбати квартиру? - питаємо.

На це показують планування, переконуючи, щоза рік будівництво завершать.

- Можете вибрати квартиру, яка буде виходити на проспект Волі чи на вулицю Глушець, як вам зручніше, - припрохують продаці.

- А якщо якісь ризики? Недобудуєте наприклад? Чи повернете кошти?

- Це малоймовірно, що будівництво не завершиться,- впевнено відповідають продавці.

До слова, будують 15-поверховий будинок, який закриватиме вигляд з вікна двоповерховій будівлі, що за ним. І якщо його таки збудують, то про розширення філармонії, що знаходиться поруч, можна забути.

Аріна Крапка

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром