Над містом урочисто підняли олімпійський прапор

05 Серпня 2016, 13:20
2217

На Київському майдані Луцька відбулася церемонія підняття Державного Прапора України та прапора Національного олімпійського комітету.

Про це інформують у міськраді.

Дійство відбулося за участі голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, заступника голови обласної ради Романа Карпюка, міського голови Миколи Романюка.

Міська рада, управління з питань фізичної культури та спорту долучилися до підготовки волинських  спортсменів на ігри Олімпіади 2016 року в Ріо-де-Жанейро. Для них організували навчально-тренувальні збори по підготовці до відповідальних змагань.

Також 26 липня рішенням сесії Луцької міської ради для луцьких олімпійців, як стимул для успішного виступу, виділили грошову допомогу в сумі 60 тис. гривень.

Міський голова побажав нашим волинським олімпійцям успішних стартів і медальних фінішів. «Вболіваймо за наших олімпійців на ХХХІ літніх Олімпійських іграх», - сказав Микола Романюк.

 Довідка

 205 спортсменів з 27 видів спорту представлятимуть Україну у Ріо-де-Жанейро, серед яких вісім волинян. П'ять спортсменів - представники міста Луцька, а саме:

Банзерук Іван – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики (спортивна ходьба), тренер-викладач Яловик Володимир;

Беломоіна Яна – майстер спорту України міжнародного класу з велосипедного спорту класу маунтенбайк, тренери-викладачі Ковальов Віктор, Матвійчук-Жолнач Валентина;

Боровська Надія – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики (спортивна ходьба), тренер-викладач Калитка Микола.

Климець Ірина – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики (метання молота), тренери-викладачі Черкашин Роман, Сорокун Олексій;

Повх Марія – майстер спорту України міжнародного класу з веслування на байдарках і каное, тренери-викладачі Шевченко Тарас, Повх Роман

Це найбільша кількість спортсменів за всі роки, які представляють наше місто на найпрестижніших світових змаганнях.








 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024