Бандерштатівцям розказали про інформаційну війну

05 Серпня 2016, 11:57
1525

Неформальна освіта Бандерштату розпочалася з виступу відомого волинського політолога, учасника АТО Тараса Літковця.

Він розповів учасникам фестивалю про основні тенденції російської інформаційної війни та про те, чому Україна так показово її програє. За словами політолога, «Бандерштат» є своєрідним контрударом по російській агітації.

«Зараз транслюють російські серіали, які нічого не навчають і нічого не виховують. Тільки тепер Україна почала забороняти певні художні серіали і телевізійні канали. Сильним націям абсолютно все рівно, що про них думають і говорять інші. Українці звертають увагу на те, що про них скажуть у світі. Тому ми маємо такі наслідки розрухи. На жаль, Україна програє Росії в інформаційній війні повномасштабно. Викоренити те, що насаджували 25 років, дуже важко. Тут потрібне протияддя», – пояснив Тарас Літковець.

Він стверджує,  що у розвинених країнах інформаційна війна несе найбільші загрози.  І Україна, як комп’ютеризована держава неабияк потерпає від потоку неправдивої інформації. Вирішувати це насамперед повинне керівництво держави. Щоб протидіяти війні, потрібні патріотичні журналісти та незалежні ЗМІ. Не менш важливим є внесок кожного українця.

«Що робити? Ми мусимо сіяти зерно правди серед свого оточення.  Ваша активна участь буде важлива», – зазначив Тарас Літковець.

Він каже,  що посварити Україну і дискредитувати її в очах громадськості – основне завдання ворога. Тому українці повинні виховувати національну ідею та віддалятися від ідей «русского мира».








 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром