Луцького депутата оштрафували на 51 гривню за нелегальну заправку

18 Грудня 2018, 09:05
1881

Депутата Луцької міської ради Олександра Волинця покарали за продаж дизпалива.

Рожищенський районний суд в особі головуючого Івана Сіліча виніс постанову, якою оштрафував порушника на 51 гривню, — пише Громадське.Волинь.

Нагадаємо, у вересні проект «Сила правди» опублікував розслідування «На Волині нелегальні АЗС обжилися на підприємствах пов’язаних з депутатами та правоохоронцями» У ньому, зокрема, йшлося про «наливайку» на території сільгосппідприємства у селі Уляники Рожищенського району, яке належить депутатові Олександру Волинцю.

Коментуючи ситуацію обранець громади не заперечував ні факту торгівлі пальним, ні наявності цистерн на підприємстві. Щоправда, казав, що продає дизпаливо одна луцька фірма, а його цистерна – лише для потреб господарства.

Реагуючи на цю публікацію Рожищенська райдержадміністрація звернулась з клопотанням у Головне управління ДФС у Волинській області щодо здійснення перевірок на зазначеному об’єкті. Двічі, 28 вересня та повторно 2 жовтня цього року, податківці перевіряли згаданий об’єкт.

«Встановлено, що відпуск пального здійснюється без застосування реєстратора розрахункових операцій та видачі розрахункових документів, а також з порушенням встановленого обліку товарних запасів за місцем їх реалізації, чим порушено пункти 1, 2, 3, 12 статті 3 Закону України «Про застосування реєстраторів операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 року №265/95-ВР, за що будуть застосовані штрафні санкції. Крім того, складено протокол про адміністративне правопорушення відповідно до статті 155 КУпАП на посадову особу», – відрапортували фіскали.

З тексту постанови вбачається, що податківці справді зафіксували факт торгівлі пальним на території фермерського господарства за адресою: с.Уляники, вул.Центральна, 26 Рожищенського району. А заправником був особисто Олександр Волинець, адже саме на нього склали постанову про невидачу чека. Вочевидь, задля уникнення питань від Держінспекції з питань праці. Більше претензій до обранця громадин ні у податківців, ні у правоохоронців, ні у суду нема.

Депутат сплатить 51 гривню, придбає касовий апарат і може далі продавати дизпаливо.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024