Питання з рахунками виборчих фондів вже вирішується, — ПриватБанк

17 Грудня 2018, 18:41
Юрій Войтенко — посередині 2354
Юрій Войтенко — посередині

Представники кількох політичних партій зустрілися з керівництвом ПриватБанку у Луцьку через проблеми із відкриттям виборчих рахунків.

Зустріч відбулася у понеділок, 17 грудня.

На особисту розмову до директора Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку Юрія Войтенка прийшли керівник обласного осередку партії «Народний контроль» Павло Данильчук, голова районної організації партії «Народний контроль» Анна Мовяк, керівник обласної організації партії «Громадянська позиція» Сергій Чуріков, представники партії «Свобода» Михайло Щур та Андрій Білан.

«У Ківерцях вибори ОТГ відбуваються лише по партійних списках. Відповідно, згідно законодавства, для перевиборчих агітацій необхідне відкриття виборчих рахунків. Нині ми подаємо пакет документів до Ківерцівського районного відділення, але чомусь виникають проблеми з відкриттям цих рахунків. У нас додатково просять ще якісь документи», – стверджує Павло Данильчук.

За словами Юрія Войтенка, у пакеті документів, які подали партії, не вистачало певних звітів. Проте питання уже розв’язується. Зокрема, «Громадянська позиція» додала документацію, відтак, пакет документів у них став повним і проходить перевірку.

«Працівники банку ні в якому разі не хочуть перешкодити проведенню виборів», — наголосив Юрій Войтенко.

А також зазначив, що усі процеси відкриття рахунків для партій чи публічних осіб відбуваються під жорстким контролем Нацбанку. Регулятор прискіпливо перевіряє роботу банків, коли вони працюють з такими ситуаціями. Відтак, вимагає певний пакет документів.

«Банк керується в першу чергу законодавством України. Ми ж дамо зворотній зв’язок на головний банк, аби усі ці норми законодавства трактувались значно простіше і зрозуміліше. Це наше внутрішнє завдання. Керівник кожної партії отримає від нас пояснення на підставі яких нормативно-правових актів банк вимагає той чи інший документ. Але наразі моє першочергове завдання максимально посприяти якомога швидшому відкриття виборчих рахунків», — сказав Юрій Войтенко.

Читайте також: Акція «Тепла іграшка надії» в Луцьку: як це було

 



 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024