Липини: дітей безкоштовно навчатимуть гончарства

17 Грудня 2018, 10:43
Керівник Віктор Дудко 5731
Керівник Віктор Дудко

У Липинах відкрили школу гончарства, де діткам можна безкоштовно навчатись ремеслу.

Відкриття школи гончарства осередок відбулось у суботу, 15 грудня, – повідомляється на сторінці голови Волинської ОДА Олександра Савченка у Фейсбуці.

Школа приймає учнів у двох дитячих гуртках: для дітей 6 – 10 років та 10 – 17, та в один дорослий. 

Для її облаштування школи було витратили близько 270 тисяч гривень з місцевого бюджету. 

Читати також: Липини: хто може очолити ОТГ

Керівник школи – Віктор Дудко, відомий на Волині гончар з багаторічним стажем. За його словами, ліпитимуть дітки з якісної волинської глини, поклади якої є на Старовижівщині.

«Бажаючих є дуже багато, дітки будуть приходити, пробувати: кому сподобається – будуть залишатися. Бо не для всіх підходить таке заняття, хоча воно дуже корисне – розвиває моторику пальців. Тут треба терпіння, посидючість, натхнення, а головне – добре серце. Гончарством не можна займатися без молитви. От я - в свята та неділю до глини не підходжу», – розповідає гончар Віктор Дудко.

За словами Віктора, мрія про майстерню для діток зародилася вже давно. Однак, бракувало фінансів. На допомогу прийшов сільський голова Липин Богдан Гусак та місцеві депутати. Вони знайшли приміщення, облаштували його, закупили обладнання та будуть платити зарплатню майстру, а дітки зможуть вчитися безкоштовно. Одночасно в школі можуть займатися близько десяти учнів, а заняття триватиме близько двох годин.

На відкриття школи завітали й гості з обласного центру – голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко, його заступник – Денис П’ятигорець та голова Луцької райдержадміністрації Тарас Яковлев.

«Я в першу чергу хочу подякувати усім, хто долучився до реалізації цього проекту. На сьогодні гончарство дещо відійшло у минуле, проте продовжувачі традицій є і на Княжій Волині. Сьогодні це радше «душевна справа», мистецтво, аніж промисел. Хочу побажати діткам задоволення від занять, гарного настрою, благополуччя, добробуту вашим сім’ям та процвітання громаді», – сказав Олександр Савченко.

У день відкриття всі присутні змогли побачити майстер-клас від керівника школи Віктора Дудка, а бажаючі дітки одразу взялися за глину та станок.















 

Коментарі
18 Січня 2019, 07:51
Добру справу роблять. Хоча в Америці в кожній школі є класи де діти працюють з глиною.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром