Луцьк став пілотним учасником проекту ЄС із міського планування

21 Серпня 2015, 10:29
1751

Проект COMUS спрямований на розробку урбаністичних стратегій.

В Україні група експертів національного рівня оцінила заявки, подані містами, і відібрала два пілотних міста - Луцьк Волинської області та Жовкву Львівської області, які подали найцікавіші заявки і які відповідали умовам програми - що місцева громада має бути активно задіяна в розвитку проектних заявок. Про це поінформував директор Українського центру культурних досліджень (УЦКД), експерт Ради Європи з питань культурної політики Олександр Буценко під час круглого столу в Укрінформі.

За його словами, проект розрахований на два роки. В перспективі планується успішний досвід міст щодо збереження і використання культурної спадщини поширити на інші міста України.

"Проект має завершитись організацією мережі міст, які використовують спадщину на рівні країн Східного Партнерства, і організацією підготовки проектних заявок, які, ми сподіваємось, будуть підтримані і на центральному рівні і будуть цікаві для інвесторів - як місцевого і національного рівнів, так і міжнародного. Щоб реалізовувати ці заявки, які вплинуть потім на розвиток місцевих громад", - експерт Ради Європи з питань культурної політики Олександр Буценко.

Він поінформував також, що готуються буклети цих міст. 17-18 вересня в Тбілісі відбудеться презентація загальної програми. Ці міста почнуть співпрацювати в межах програми і з організацією міст Світової культурної спадщини, яка нараховує 187 міст.

"COMUS - це програма Ради Європи і Європейського Союзу. Вона почала здійснюватися з січня цього року і стала наступницею програми "Київська ініціатива". Головною метою її є відбір пілотних міст країн Східного Партнерства, які розроблятимуть політику використання культурної спадщини для розвитку місцевих громад.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024