У Луцьку відбулися змагання за дебатний зимовий кубок

16 Грудня 2018, 18:13
3497

Два десятки команд із Луцька, Києва, Івано-Франківська, Рівного, Чернівців, Львова, Коломиї, Вінниці та Острога зібрала Волинська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки на Зимовий кубок із дебатів.

Тема змагань у суботу, 15 грудня, також була незвичайною та святковою: команди сперечалися щодо персонажів та сюжетних поворотів, які були покладені в основу книг Миколи Носова «Незнайко на Місяці», Станіслава Лема «Соляріс», Лесі Українки «Лісова пісня» та Лімана-Френка Баума «Чарівник країни Оз», – повідомляють організатори.

У результаті відбіркових ігор у фіналі опинилися команди «Ну, ми читали» – Вовчок Ярослав та Ангеліна Кополовець (Луцьк), «Чорнописький Сімонян» Василь Чорнописький та Артем Сімонян (Івано-Франківськ/Луцьк), «пАркан» Борис Пікалов та Елеонора Швець (Київ/Луцьк).

А перемогла цьогоріч команда лучан «Чебурулху» Смик Святослав та Подоба Ілля. Кращим спікером став гравець з Києва Борис Пікалов, а Сирота Любомир (Луцьк), який в минулому році був кращим, цьогоріч, з різницею в 1 спікерський бал, став другим. Кращим суддею гравці вже другий рік поспіль визнали Ореста Багрія із Івано-Франківська.

«Минулого року це був захід, на який ми отримали просто неймовірну кількість позитивних відгуків і тому була додаткова мотивація повторити. Цього року ми внесли кілька змін, таких як суб’єктивне суддівство та інші та проглянули десятки книг в пошуках тем. Ми хотіли показати, що навіть читаючи «незнайку», можна думати про етичність наукових досліджень, в «солярісі» купа серйозних моральних дилем, в «лісовій пісні» можна сперечатись про те, яку політику повинні впровадити лісові жителі», а в «чарівнику країни оз» питання відповідальності за вчинки, символізму та винагород, порівняння цінності шляху, який проходиш з результатом на який очікуєш та інше», – розповідає співорганізатор турніру Антон Євтушок.

Також він обіцяє, що і наступного року у грудні зберуть на такий турнір ще більше представників з усієї України.

Захід відбувся в рамках циклу дебатних заходів проекту «Місто різних – місто рівних».

Читайте також: Попри сніг та мороз: як у Луцьку бігали Святі Миколайчики












Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром