Луцьких мам, які годують груддю, побільшало втричі

03 Серпня 2016, 16:32
2682 Джерело: www.bsmu.edu.ua

Лікарі стверджують, що на Волині – передові показники кількості мам, які годують груддю.

Про це говорили в управлінні охорони здоров’я під час круглого столу на тему «Грудне вигодовування – ключ до сталого розвитку» у середу, 3 серпня.

Захід відбувся у зв’язку з  «тижнем підтримки грудного вигодовування», що триває з 1 по 7 серпня. На конференції обговорювали користь годування груддю для матері та необхідність грудного молока для дитини.

Заступник головного лікаря з неонатології  КЗ «Луцький клінічний пологовий будинок» Олена Курак пояснює, що годування грудним молоком безпосередньо пов’язане із зниженням рівня дитячих захворювань. Виключно груддю на Волині годують 67,2% мам. Десять років тому цей відсоток становив 20-25%.

У зв’язку з цим діти хворіють рідше. Захворюваність на сьогоднішній день зменшилась в 2-2,5 рази. Гострі кишкові інфекції значно знизилися до 20,5 на тисячу дітей, хвороби органів травлення – до 585 на 1000 дітей.

Грудне вигодовування сприяє підвищенню рівня IQ та сприяє подальшій економічній стабільності.

«У грудному молоці є довголанцюгові насичені жирні кислоти, які допомагають розвиватися мозковим клітинам в тому напрямку, щоб рівень інтелекту у наших діток був вищий», - коментує лікар акушер-гінеколог центру планування сім’ї комунального закладу «Луцький клінічний пологовий будинок» Анжела Рибанович.

Лікар пояснила, що за умови годування груддю протягом перших шести місяців після народження дитини у 98% жінка не буде вагітніти.

«В кожному пологовому стаціонарі у нас є «Школа мам» або «Школа відповідального батьківства», де можна спланувати, щоб все було оптимально і жінка могла народити здорову дитину і сама могла відчути себе здоровою», - розповідає головний спеціаліст з педіатрії управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації Людмила Рожко.

Крім того, на Волині 15 закладів акредитовані і мають статус «Лікарня, доброзичлива до дитини». Їхня робота полягає у профілактичних заходах та консультаціях, пов’язаних із грудним вигодовуванням.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром