Держава заблокувала рахунки «Луцьктепла»

03 Серпня 2016, 14:56
1925 Джерело: volynnews.com

Держава заблокувала 3,8 мільйона гривень на рахунку ДКП «Луцьктепло», а ще ще 1,4 мільйона списали за борги перед НАК «Нафтогаз».

Про це на засіданні виконавчого комітету розповіла директор підприємства Валентина Малютіна.

Вона зауважила, що цього року заходи інвестиційної програми «Луцьктепла» мають бути направлені на забезпечення засобами обліку теплової енергії житлового фонду Луцька. Проте, аби встановити будівельні лічильники у 204 житлових будинках, потрібно близько 10 мільйонів гривень. Таку суму, зазначила Малютіна, вирахували за алгоритмом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Переглянути її також не можна, бо там враховані і недовиконання Інвестиційної програми минулих років.

За словами директора підприємства, ця сума є надто великою, тому ймовірність виконати програму у повному обсязі наближається до нуля.

Зараз, говорить Валентина Малютіна, на інвестиційному рахунку підприємства пусто. Попри те, що наразі на підприємстві заборгованість у порівняні з попередніми роками найменша, держава продовжує блокувати рахунки «Луцьктепла». Відтак за борг перед НАК «Нафтогаз» накопичені кошти підприємства примусово списали, а ще частину заблокували. Крім того, підприємство має понад 10 мільйонів штрафів.

Без ентузіазму сприймають у ДКП і нові тарифи.

«У новому тарифі частка підприємства складає  тільки 9,7 %. Рентабельність – нуль, прибуток – нуль», – підсумувала Валентина Малютіна. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром