Луцькі студенти дізнались про «таємниці» компанії «Волиньгаз»

15 Грудня 2018, 09:31
екскурсія у «Волиньгазі» 3797
екскурсія у «Волиньгазі»

Більше 20 учнів технічного коледжу Луцького національного технічного університету побували на екскурсії в компанії «Волиньгаз».

Майбутні слюсарі-ремонтники спілкувались із фахівцями газотранспортної компанії, відкрили для себе багато таємниць роботи газовиків і тепер більше знають про сучасні онлайн-сервіси газової компанії. Більшість учнів уперше відвідали Центр обслуговування клієнтів ПАТ «Волиньгаз». Менеджери компанії Оксана Ткачук та Ольга Тимощук розповіли студентам про сучасні онлайн-сервіси, якими можуть користуватись споживачі газу — Особистий кабінет на сайті 104.ua, SMS на номер 7104 та мобільний додаток — Mobile104. Під час консультації з менеджерами студенти дізнались про оплату за спожитий газ за своїм місцем реєстрації-домашньою адресою, — інформує ПАТ «Волиньгаз».

«Усі хлопці мають смартфони, видно, що зацікавились новими можливостями подачі показань лічильника газу через Особистий кабінет, бо вдома бачать, як батьки цим питанням займаються. Тож багато хто обіцяв завантажити на свої смартфони наші сучасні онлайн-сервіси і випробувати їх», — зауважила Оксана Ткачук.

Лекцію про природний газ, його властивості і чим він відрізняється від чадного газу, правила користування газовими приладами і використання газу в побуті розповіла студентам провідний інженер Ганна Паньтюшко. Під час бесіди учні краще засвоїли базові знання з правил газової безпеки, які у майбутньому можуть врятувати власне життя та життя близьких чи друзів. Для кращого засвоєння інформації, газовики вручили учням тематичні ілюстровані листівки.

А далі діти перейшли до «технічної кухні». Начальник виробничо-технічного відділу компанії Андрій Островецький розповів учням про роботу і основі напрямки діяльності  компанії «Волиньгаз», яка цілодобово транспортує природний газ споживачам і дбає про безаварійну та безперебійну експлуатація газових мереж.

«У «Волиньгазі», як і в кожній компанії, є основні підрозділи. На нашому підприємстві — це підрозділи технічного напрямку — виробничо-технічний відділ, який здійснює перевірку виробничо-експлуатаційної діяльності, формує звітність, а також управління експлуатації керує службами експлуатації, контролю за виробництвом та аварійно-диспетчерською службою (АДС) і управління метрології. До цього третього головного підрозділу входить відділ лабораторних вимірів, відділ обслуговування вузлів обліку газу, відділ інспектування, фахівці якого відповідають за повірку та ремонт приладів обліку газу побутових і промислових та інших робіт. Загалом у компанії працює близько 1 200 спеціалістів», — додав Островецький.

Начальник аварійно-диспетчерської служби Валентин Киричук показав учням спецавтомобіль, спорядження та прилади. Розповів, як майстри виїздять на виклики споживачів. Волинь, за словами керівника екстреної служби, газифікована майже на 70%, природний газ є в 10 містах, 16 селищах міського типу та понад 600 селах. Уже експлуатується в області понад 10 тис. км газопроводів. Тож, роботи аварійникам вистачає, бо приладами обліку газу оснажено близько 230 тис. споживачів, а це майже 95% помешкань. Студенти окрім нової інформації залишать на згадку й світлини, дехто вже думає про роботу.

Найважливішу роботу на підприємстві виконують слюсарі, зварювальники, контролери та водії.

«Компанія постійно впроваджує нове програмне забезпечення. Робота для наших студентів, які здобувають фахову освіту, в газотранспортній компанії в майбутньому може бути цікавою та перспективною. Вони після закінчення навчання можуть претендувати на затребувані на сьогодні у «Волиньгазі» професії: слюсаря з експлуатації та ремонту підземних газопроводів, слюсаря з експлуатації та ремонту газового устаткування, слюсаря АДС», — зазначила заступник директора з навчально-виховної роботи  технічного коледжу ЛНТУ Інна Андрощук.

Окрім екскурсій майстер техічного коледжу Олена Чиж, домовилась і про практику студентів у газовій компанії.





 

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром