У місті відкриють ще один автобусний маршрут

03 Серпня 2016, 12:45
2073

Виконавчий комітет підтримав проект рішення про відкриття автобусного маршруту № 5 «Лідавська – Дубнівська» та проведення конкурсу на перевезення пасажирів.

Відповідне рішення прийняли на засіданні виконкому у середу, 3 серпня.

Затвердили новий маршрут враховуючи колективне звернення мешканців міста та депутатські запити щодо покращення транспортного обслуговування вулиць Шопена і Дубнівської.

Відтак автобусний маршрут № 5 «Лідавська – Дубнівська» буде курсувати вулицями та проспектами міста у прямому та зворотному напрямку: Лідавська, Карпенка-Карого, Конякіна, Гордіюк, Соборності, Перемоги,  Шопена, Волі, Дубнівська (місця міжзмінного відстою на вул. Лідавській та вул. Дубнівській).

Участь у конкурсах можуть брати міські автобуси категорії М3 класу I з екологічними показниками  не нижче Євро-2. Крім того, на об’єкті конкурсу передбачається робота не менше одного транспортного засобу, пристосованого для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Проте, рішення членів виконкому не розділяють перевізники. Вони стверджують, що місто і так перевантажене транспортом, а 85% маршрутів дублюються.

Зокрема Олександр Шаміс вважає, що новий маршрут є недоцільним, адже додаткові машини призведуть до зниження безпеки руху та доходів перевізників.

Підтримав його і Ігор Семеніхін,  який виступив від імені перевізника «Санрайз». Він говорить, що транспортне сполучення у місті варто переглянути і поскорочувати.

«Замість того, щоб скорочувати маршрути, ще вводять №5. Що то за робота транспортного відділу?  За п’ять років не бачу жодної розумної пропозиції. Все проти перевізників», – підсумував Ігор Семеніхін.

Попри це члени виконкому підтримали проект рішення більшістю голосів.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром