«Нікому не дам можливості не виконати хоч би щось», – Савченко про впровадження проекту «Сільська медицина»

13 Грудня 2018, 16:31
Олександр Савченко 1581
Олександр Савченко

Керівник Волинської ОДА Олександр Савченко зазначив, що сьогодні потрібно впроваджувати медичну реформу, адже медицина має бути, як і бізнес, соціально відповідальною.

Про це він розповів на засіданні колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації 13 грудня.

«До нас надходить дуже багато коштів, навіть проект Президента «Сільська медицина» має на сьогодні великі гроші – 189 мільйонів гривень. Проте ми не можемо сьогодні з гордістю сказати, що ось те в нас справді є. Сьогодні з тих 100 амбулаторій, що ми мали мати, дай бог, щоб хоч б 53 мали. Бо то гроші не додали, то щось інше», – зауважив Олександр Савченко.

За словами Савченка, він вже приступив разом із лікарями до виконання проекту «Сільська медицина».

«Ми тут не провалимося, повірте. Я в це вірю, і у вас вірю. Не вірите в себе, повірте в мене. Нікому не дам можливості не виконати хоч би щось», – наголосив голова Волинської ОДА.

Олександр Савченко пояснив, що сьогодні медреформа зруйнувала процес централізованого управління медициною. Нині в районах, каже Савченко, немає ні відділів, ні управлінь охорони здоров’я, які цим всім керують.

«Сьогодні це все перейшло на нормальну систему, яка працює в державах, як колись казали, капіталізму. Але наш менталітет до цього не готовий. Наша бабуся піде краще до якоїсь ворожки, чим поїде в районну лікарню», – сказав Савченко.

«Коли ми сьогодні «вилизуємо» великі лікарні, закуповуємо ангіограми, робимо ремонти та інше, забуваючи про ФАПи, напевно, в цьому є певний перекос. Коли їжджу по селах і заходжу у ФАПи, в яких вже вибита підлога, в яких півтори ставки на трьох чоловік, то це непорядок. Я б не хотів би, щоб ми допустили цього. Я б не хотів би, щоб ця реформа стала різкою і дуже невдалою, тому що народ її не сприйме», – підсумував Олександр Савченко.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024