Відомо, в скільки лучанам обійдеться новорічна ялинка

13 Грудня 2018, 11:17
ялинки для волинян 3058
ялинки для волинян

У державних лісогосподарських підприємствах Волинського ОУЛМГ виростили 150 тисяч новорічних деревець.

Про це стало відомо 12 грудня під час прес-конференції з головним спеціалістом лісового господарства ВОУЛМГ Володимиром Неводнічиком.

Аби забезпечити волинян та жителів інших областей України, на Волині засадили 250 гектарів плантацій.

За словами Неводнічика, наразі на цих плантаціях – близько мільйона новорічних дерев, 150 тисяч з яких уже готові до реалізації.

«Це ялини і сосни звичайні, висотою від 1 до 2,5 метрів. Думаю, що цієї кількості ялинок на передноворічний період нам вистачить, аби забезпечити потреби жителів нашої та інших областей», — стверджує головний спеціаліст.

головний спеціаліст лісового господарства ВОУЛМГ Володимир Неводнічик
головний спеціаліст лісового господарства ВОУЛМГ Володимир Неводнічик

Цього року лісгоспи області запланували продати близько 80 тисяч ялинок на загальну суму понад 4 мільйони гривень.

Мінімальна ціна на ялинку становити 60 гривень, середня 70-80 гривень.

Володимир Неводнічик додав, що найкраща реалізація у Маневицькому лісгоспі, Городоцькому, Камінь-Каширському та Волинському лісовому селекційно-насінневому центрі.

Ці дерева вже почали продавати. Станом на 10 грудня вдалося реалізувати 30 тисяч різдвяних деревець. Ялинки з Волині продають у Київ, Одесу, Дніпро, Харків, Запоріжжя та інші міста України.

Окрім ялинок, якими торгують на базі волинських підприємств, планують організувати додаткові ринки у Луцьку та райцентрах.

До слова, ті ялинки, які залишаються, використовують для переробку на хвойний екстракт, а також вони подрібнюються для палива у котельнях.

Варто наголосити, що наразі також вирощують ялинки і у контейнерах. Тому якщо їх не вдається реалізувати цьогоріч, то зелені красуні можуть стояти й до наступних новорічних свят.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024