40 квартал: перукарня, автомайстерня і театральна трупа в гаражі

20 Серпня 2015, 17:10
4920

Гаражі – це особливий простір у місті, де є свої тусовки і діють свої правила. Район.Луцьк подивився, що відбувається в літній день у кооперативі «Турист» і  дізнався для чого чоловікам гараж.

Всього в «Туристі» близько 700 гаражів. На думку Івана Івановича, охоронця кооперативу, гараж - не другий дім для чоловіка, а навіть перший. Вахтер розповів, що вже кілька років тут працює і бачив немало казусів.

Вежа вахтера
Вежа вахтера

Жінки тут не часті гості

«Буває, що приходять панянки. Але їхні візити завжди одноманітні: приїхали, залишили машину, закрили гараж, поїхали. Нічого незвичайного. А от чоловіки в цьому плані більш оригінальні – мало того, що своїх «ластівочок» навідують набагато частіше, то ще й часу поряд ними проводять більше»,  - розповідає Іван Іванович.

Ми заглянули в кілька гаражів і подивилися, в яких умовах лучани тримають своїх металевих чотириколісних красунь.

В цьому гаражі «живе» «Лада», власник якої вже кілька років «оперує» її. Капітальний ремонт, розповів чоловік, затіяв ще п’ять років тому. Зараз його машина вже проходить «післяопераційний» період – вона майже готова до поїздок.

Умовам, в яких стоїть «Лада», можна навіть позаздрити: тут і речі є куди покласти – на полички, і розвиватися можна – висить карта світу на всю стіну, і попоїсти – окрім підвалу,  є навіть холодильник.

А ще це місце парадоксів – ну де ще ви побачити прапор Україні на фоні серпа і молота?!

Власник розповів, що останнім часом має багато вільного часу, тому навіть на обід свою красуню не покидає – їжу приносить з собою.

А в іншому двоповерховому гаражі годі зрозуміти, що відбувається. Під час нашого знайомства з компанією чоловіків, які тинялися навкруги, в ньому стояла машина. Тоді чоловіки пояснили, що це – автомайтерня, але сфотографувати дозволили лише набір інструментів.

На запитання, що ж вони тут роблять, відповідали по-різному: хтось казав, що до друзів приїхав, інший – відпочити на другому поверсі гаража, третій – ремонтувати машину. До речі, всі охоче запрошували продемонструвати той загадковий другий поверх: мовляв, навіть сфотографувати дадуть.

Але ми відправляємося фотографувати винахідливість тутешніх водіїв – тут можна знайти безліч варіантів, як захистити замок від опадів.

Вертаємося біля уже знайомої компанії і бачимо, що автівки в гаражі немає, зате облаштували... перукарню!  Фотографувати традиційно не дозволяють, але охоче демонструють процес стрижіння. Плечі "клієнта" прикриті шматком тканини.

Але згодом чоловіки інтерпретували «перукарню» у театральну сцену. Чоловік в капелюшку – Юлій Цезар – знову запрошує показати свої хороми на другому поверсі. А інший – бандит – просить заретушувати його футболку, мовляв, її знають всі його знайомі, тому з легкістю впізнають.

Чоловіки запевняють, часто влаштовують такі «спектаклі» щотижня. До того ж сценарії і костюми щоразу інші, але традиційно імпровізовані.

Ще у гаражах "процвітає" рекламна індустрія.Навколо є багато актуальних для автомобілістів пропозицій: купити смолу, поремонтувати дах, тощо.

Хтось дуже настирливо бажає придбати гараж
Хтось дуже настирливо бажає придбати гараж

А ще між гаражами заховався моралістичний напис.

У гаражному кооперативі дбають про пожежну безпеку.

Охорона "Туриста" – теж на місці.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром