Луцький журналіст виграв суд у підприємства електротранспорту

09 Грудня 2018, 17:54
Юрій Горбач 3611
Юрій Горбач

Журналіст Центру журналістських розслідувань «Сила правди» Юрій Горбач через суд отримав інформацію про доходи від реклами, яку раніше на його запит не надало Луцьке підприємство електротранспорту (ЛПЕ).

Про це він повідомив представниці Інституту масової інформації у Волинській області Маї Голуб.

У липні цього року журналіст звернувся до Волинського окружного адміністративного суду з вимогою визнати протиправними дії керівництва ЛПЕ і зобов’язати надати запитану інформацію.

За словами журналіста, загалом процес отримання інформації від Луцького підприємства електротранспорту зайняв близько семи місяців.  

«На початку травня я звернувся до них і просив надати інформацію про те, хто розміщує зовнішню і внутрішню рекламу на транспорті підприємства, скільки коштів ЛПЕ отримало від розміщення такої реклами за три останніх роки і скільки відповідно було укладено договорів. За тиждень отримав відмову в наданні інформації, бо в договорах із суб’єктами господарювання, які розміщують цю рекламу, нібито вказано, що інформація з договорів є конфіденційною», – розповів Юрій Горбач.

Нещодавно керівництво підприємства виконало рішення Волинського окружного адмінсуду і надало на запит журналіста інформацію про доходи від реклами на своєму транспорті.

«Просили суд визнати протиправними дії керівництва ЛПЕ і зобов’язати їх надати запитану інформацію. Суддя Волинського окружного адміністративного суду розглянула справу в рамках письмового провадження, і наприкінці вересня з’явилося рішення, в якому суд повністю задовольнив позов. На мій погляд, виписав його досить добре і професійно. За два тижні після вступу рішення в силу отримав відповідь, в якій ЛПЕ надало запитану інформацію повністю. Зараз аналізуємо її», – зазначив Юрій Горбач.

Читайте також: Нагородили луцького журналіста-розслідувача

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром