«Громадянська позиція» йде на вибори у семи нових громадах на Волині

07 Грудня 2018, 13:16
Сергій Чуріков на проекті «Нові лідери» 2354
Сергій Чуріков на проекті «Нові лідери»

«Громадянська позиція» бере участь у виборах голів та депутатів у семи нових об'єднаних громадах на Волині. 

У трьох громадах біля Луцька — Липинській, Підгаєцькій і Гіркополонківській — від політичної сили балотується по три та два кандидати.

«Велику увагу приділяємо Ківерцівській ОТГ, де вибори відбудуться за партійними списками. Там ми виставляємо список з 27 кандидатів у депутати на чолі з Сергієм Гетманчуком. Це наш партієць, лідер осередку, відомий волонтер, громадський діяч, депутат. Ми сподіваємося на гарні результати в Ківерцівський ОТГ, бо в попередній каденції наші депутати плідно попрацювали і тепер є здобутки в «господарці» міста, у виділенні земельних ділянок учасникам АТО, впроваджена програма «безпечне місто», — розповів «Район.Луцьк» очільник обласного осередку «Громадянської позиції» Сергій Чуріков. 

Крім того, за його словами, цікавими будуть вибори до Старовижівської громади, де у партії є 17 кандидатів до селищної ради.

«Вже були певні факти тиску на кандидатів. Ми домовилися, що якщо це продовжиться, то ми будемо публічно називати причетних до цього осіб. Від себе на голову ми пропонуємо депутатку районної ради Ларису Корець. Вважаємо, що це однозначно одна з фавориток, вона людина з досвідом, з баченням, очолювала районну лікарню, тобто в неї є «господарський» досвід. Вона має бачення розвитку громади, має бачення як має відбуватися децентралізація», — додав Чуріков.

Читайте також: Відомо, скільки грошей держава дасть на вибори в громадах біля Луцька

Також лідер «Громадянської позиції» на Волині висловився щодо перебігу реформи децентралізації.

«Однозначно є питання до самої ідеї цієї реформи, але в загальному вважаю, що децентралізація — це чи не найвдаліша реформа за післяреволюційні часи, тому що вона надає людям найосновніше — вона не дає людям рибу, але дає вудку. Вона стимулює людей щось робити, приймати якісь самостійні рішення, в тому числі й якісь не популярні», — вважає він.

Читайте також: Луцький активіст пояснив, чому не блокує дорогу з «бляхарами»

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром