На що освітні заклади Луцька просили кошти в облради

06 Грудня 2018, 13:10
На що освітні заклади Волині просили кошти в облради 1406
На що освітні заклади Волині просили кошти в облради

У Волинській обласній раді представники закладів профтехосвіти області розповіли, на що їхнім закладам потрібні кошти у наступному 2019 році.

Заслухали представників 14-ти навчальних закладів, які фінансує обласний бюджет. Слухання відбулися 4 грудня.

Кошти, які обласна рада спрямовувала цим установам у 2018 році, майже всі освоїли. Решту ще до кінця грудні використають.

Отож, у Торчинському професійному ліцеї наступного бюджетного року треба реконструювати дах на навчальному корпусі №2, тепломережу. Також придбати комп’ютерний клас, тому що зараз є дуже старі комп’ютери, яких до того ж не вистачає для навчального процесу. Окрім того, можливо, буде недофінансування на оплату за теплопостачання та водопостачання. До того ж, у ліцей хочуть придбати сучасного трактора для того, аби покращити якість підготовки спеціалістів.

Державний професійно-технічний навчальний заклад «Камінь-Каширське вище професійне училище» просить мільйон гривень на заміну вікон у майстерні та гуртожитку (в гуртожитку половину вже самостійно замінили), заміну покрівлі даху в майстерні, бо вже прогинається. А також хочуть замінити поступово теплотрасу, просять на це 500 тисяч гривень.

У Державному навчальному закладі «Ковельський центр професійно-технічної освіти» просять допомогти  замінити покрівлю даху. Любомльський професійний ліцей просить 160 тисяч, аби доробити пожежну сигналізацію в закладі. Система в коридорах вже працює, але потрібно доєднати учнівські кімнати до неї. Окрім того, просять допомогти перекрити дах, бо не можуть доробити ремонт на третьому поверсі, адже все затікає з даху. На проектно-кошторисну документацію потрібно орієнтовно 100 тисяч, а на дах – близько мільйона гривень.

Локачинська філія Оваднівського професійного ліцею просить допомогти зробити ремонт корпусу №1, зокрема перекрити приміщення й замінити вікна. Будівля вже дуже стара. Проектно-кошторисної документації ще немає. Оваднівський професійний ліцей просить вирішити проблему зі спортзалом – зробити капремонт покрівлі. Вже є наказ, аби заборонити навчання в цій спортивній залі. Аби відремонтувати його, гроші хочуть попросити в облраді, в громади та виділити з самого ліцею.

Професійно-технічне училище №22 у селищі міського типу Луків просить в облради 600 тисяч гривень, аби перекрити повністю дах, адже попередньо зробили частину покрівлі. Також в училища в пріоритеті придбати комбайн, який був у вжитку. Просять на нього 400 тисяч.

Володимир-Волинське вище професійне училище в 2019 році хоче придбати нового газового котла за 40 тисяч гривень, встановити пожежну сигналізацію в головному корпусі за 500 тисяч гривень. Окрім того, хочуть придбати нове обладнання в їдальню за 350 тисяч гривень, адже те, яке є зараз, дуже старе. Багато коштів йде на його ремонт, тому варто закупити нове. І також хочуть в училищі утеплити фасад головного корпусу за 1,7 мільйона гривень.

Колківське вище професійне училище просить 199 тисяч, аби в громадсько-побутовому корпусі, де виробнича дільниця, облаштувати санвузли. А в Старовижівського професійного ліцею нагальна проблема – ремонт покрівлі майстерні. З проектно-кошторисної документації відомо, що на ремонт потрібно буде 600 тисяч гривень. У ліцеї майстерню підтримували поточними ремонтами, та зараз вона вже не витримує, тому треба робити капремонт. Окрім того, ще потрібно замінити вікна в гуртожитку. Всього їх є 320 штук, але потребує замінити 260. На це потрібно 780 тисяч.

Професійно-технічне училище №27 у місті Берестечко теж просить гроші на заміну даху – більше мільйона. А матеріально-технічну базу училища покращуватимуть вже за свої кошти. Маневицький професійний ліцей просить допомогти придбати пилораму стрічкову з обладнанням і трактор потужністю 40 кінських сил.

Державний навчальний заклад «Нововолинський центр професійно-технічної освіти» уже завершує ремонт полігону, всі кошти використають до 15 грудня. Але під час розробки проектно-кошторисної документації з’явилася інша частина робіт на 1,3 мільйона гривень. Тому їх і просять в облради, аби вже повністю закінчити ремонт полігону. Поблизу нього знаходяться городи людей, тому потрібно було робити підпорки, і так дорого це все обійшлося.

Окрім того, для закладу просять 1,4 мільйона гривень на ремонт гуртожитку №11, адже вже є припис, щоб його закрити. Пожежна система гуртожитку в дуже поганому стані. А також за 400 тисяч треба замінити вікна.  

Любешівський технічний коледж Луцького національного технічного університету просить допомогти відремонтувати навчальний корпус, частина якого завалилася. Проектно-кошторисна документація показала, що на реставрувати корпус можна за 20,5 мільйонів гривень. Та спочатку треба розібрати завали, на що піде орієнтовно 230 тисяч гривень. Якщо ж просто укріпити приміщення, а не реставрувати його, то використають приблизно 1,5 мільйона гривень. Якщо ж це зробити, то можна продовжити в одній частині корпусу навчальний процес.

Представники обласної ради послухали всі проблеми профтехзакладів, взяли до уваги, і тепер вирішуватимуть, які проблеми потрібно вирішити найперше. Адже освітньої субвенції на 2019 рік не так багато, і на все не вистачить.

Голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики Ірина Вахович порекомендувала всім представникам освітніх закладів, аби шукали й інші можливості вирішити свої проблеми. Зокрема подавати проекти на ДФРР, та інші грантові проекти.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром