Волі: мешканці вимагають перевірити на законність будівництво церкви

28 Липня 2016, 16:31
2661

Жителі проспекту Волі стурбовані будівництвом церкви у сквері навпроти гімназії №4, тому хочуть перевірити на законність таку забудову, і будуть вимагати всі відповідні документи.

Таке звернення зареєструвала місцева мешканка Оксана Нєдовєсова у Єдиній системі місцевих петицій у середу, 27 липня.

У тому випадку, якщо забудовник не надасть усіх дозвільних документів, усіх порушників закону обіцяють притягнути до відповідальності:

«Перевірити законність будівництва церкви у сквері навпроти гімназії №4, наявність у забудовника дозволів на будівництво, протоколів громадських слухань стосовно цього питання, наявність церкви у генеральному плані міста Луцьк та притягнути до відповідальності усіх порушників закону та забудовника у разі виявлення порушень», - йдеться у петиції. 

Ініціатор звернення також зазначає, що «наставники бога» порушують закон тим, що перевищують дозволені норми шуму. Петицію про це публікували не так давно.

Читайте також: Людям заважають жити гучномовці на церкві

Читайте також: Невідоме будівництво біля собору, або Як у Луцьку руйнують власну історію

Крім того, спуск у парк перекрили, а на дорозі вирили яму, що теж створило незручності місцевим жителям:

«Церква будується, спуск в парк перекритий, на дорозі по колишньому спуску в парк вирита яма, для священників все дозволено і немає закону? Чому люди, які вважають себе наставниками бога і вважають, що мають право проповідувати справедливість і закон, хамськи порушують цей закон: і правила з використанні рівнів шуму у житлових та прибудинкових територіях, а також самі правила забудови. Проживаю у будинку за адресою проспект Волі, 22 і буду добиватись справедливості і закону через всі можливі способи», - пише лучанка. 

До слова, у церкві одразу ж пояснили, чому вмикають гучномовці

Читайте також: Волі: продовжується скандал навколо будівництва

Коментарі
28 Липня 2016, 21:17
ці будуть строїтися де хочь їм все можна
29 Липня 2016, 02:10
От вам,вже церква мiщшаэ.Певно цiй тiтцi нема чим зайнятися.
29 Липня 2016, 12:10
Скоро як магазини будуть <br/>У кожен двір по церкві)
30 Липня 2016, 19:31
Не будете будувати церкви , побудують мечеті , тоді порадуєтесь
30 Липня 2016, 20:16
це іх бізнес.
02 Серпня 2016, 15:42
Жаль,звичайно,церкви будуємо, а не стаємо жити по-божому, а живемо як нелюди,лють,ненависть,збагачення безмірне і жадність -ось ,що керує зараз людьми.Кількість церкв не знімає гріха з нас паршивих людей.А попи вже як бізнесмени,їм юи дерти гроші з людей.
10 Квітня 2017, 14:35
Сквер напроти гімназії №4 біля 14-поверхового будинку є зеленою зоною загального користування відповідно до генерального плану міста, місце в центрі Луцька, де проводять свій вільний час лучани. До того ж це територія колишнього кладовища. Це просто неповага як до живих так і до мертвих будувати 2 багатоповерхових будинки. Хто хто, а церковні діячі мають розуміти це як ніхто інший. Це є ЗЕЛЕНОЮ ЗОНОЮ і будь-яке будівництво тут заборонене!!! Як для бізнесменів так і для протоієреїв! Тим більше наражати на небезпеку 84 сім'ї 14-поверхового будинку небезпечно близьким будівництвом, яке порушує норми архітектури.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50