Старий базар: підприємців проганяють з рядів вздовж доріг

08 Травня 2015, 10:00
2169

Луцька міськрада ініціювала звільнення вулиці Замкової від торгівельних рядів. Результат очікуваний: базарники протестують, муніципали справу до кінця не довели, а дирекція ринку не заперечує, щоб торгівля у непризначених для цього місцях продовжувалася.

Підприємців, які мали торгові точки вздовж вулиць Глушець і Замкової, муніципальна дружина «попросила» знайти собі інші місця. Аргумент вагомий: такий збут товарів - порушення Правил благоустрою міста Луцька. Також великий потік машин і людей часто приводить до створення аварійних ситуацій на проїзній частині.

Старший інспектор відділу муніципальної дружини Луцької міської ради Руслан Товстенюк пояснив, що торгові місця і ряди облаштовані всередині ринку, а не на обочинах доріг.

Та базарників не влаштовують такі пояснення. Підприємець Алла Романуха скаржиться, що облспоживспілка запропонувала їм місця в кінці базару по 15 гривень оренди, проте покупці там взагалі не ходять.

«Я виходжу на годину, щоб щось вторгувати, проте мені забороняють реалізовувати продукцію. Натомість директор «Центрального ринку» Петро Півнюк взагалі не заперечує, щоб люди працювали на своїх звичних місцях», - підтримала колегу Ольга Іваницька.

Однак, муніципали, схоже, справу до кінця не довели. Пані Романуха показує місце, де раніше торгувала. Тепер на там стоїть «будка» КП «Ласка» і ніхто не поспішає приймати цю «конструкцію» з проїжджої частини. Нікого не бентежать і неправильно припарковані машини, водії розминаються між собою, хто як може. Через все це на вулиці Замковій практично завжди напружений рух.

Директор Центрального ринку та працівники адміністрації взагалі відмовилися надавати будь-які коментарі з цього приводу. А от міська влада у питанні очищення Замкової категорична:

«Це є проїзна частина, яка не пристосована для торгівлі. Я розумію вигоду людей, які продають свою продукцію перед входом в ринок, тим самим вони – у вигіднішому становищі перед підприємцями, які сплачують всі збори торгуючи законно на території ринку. До мене звертались декілька так-званих підприємців, однак жоден з них не оформлений як підприємець і не сплачує жодної копійки податків. Тому вважаю за доцільне довести до кінця роботу по припиненню несанкціонованої торгівлі, яка здійснюється з порушенням санітарних норм», - резюмував перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев.

Коментарі
19 Серпня 2018, 03:53
Ужас .что творится Антисанитария полная .Цыыганский табор .а не базар
19 Серпня 2018, 03:55
немедленно надо навести порядок .Все убрать и пусть торгуют всередине рынка .как положено
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром