Лесі Українки: старовинну «трилінку» вимагають вимостити по центру вулиці

26 Липня 2016, 21:16
2605

Громадськість обурена тим, що польську бруківку – шашку Трилінського, яку демонтували під час ремонту, кладуть по боках вулиці, де вона буде «захована» від очей мешканців.

Про це говорили у вівторок, 26 липня, під час робочої зустрічі по обговоренню плану реконструкцій вулиці Лесі Українки та проспекту Волі.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев запевнив, що «трилінкою», яку демонтували під час ремонту, обов’язково облаштують пішохідну вулицю. Проте покриття, яке раніше використовували для проїжджої частини, нині непридатне для нормального проходу. Саме тому, за словами Яковлева, старовинну бруківку демонтували, щоб потім вимостити нею обидва боки вулиці.

«Як на мене, шашка Трилінського буде незручною для пішоходів. Уявіть, як там потім жінки гулятимуть на підборах. Це буде незручно», – зазначив перший заступник мера.

Натомість мистецтвознавець Олена Романюк вважає, що проект реконструкції вулиці Лесі Українки не витримує жодної критики. Зокрема, за словами жінки, столітню бруківку взагалі не можна було демонтувати. Завдяки «трилінці» сама пішохідна дорога могла би стати туристичним об’єктом.

«Обговорення проекту в інтернеті проводили, але зауважень не врахували. На мою фахову точку зору, цей проект не витримує жодної критики, зважаючи на те, що вирішили демонтувати шашку Трилінського. Невже не можна було просто зняти верхній шар і відкрити столітню шашку Трилінського? Технологія виготовлення шашки відома, можна було втрачені фрагменти просто відновити», – зазначила мистецтвознавець.

На що Тарас Яковлев відповів, що проект обговорювали ще з початку року, але в жодного архітектора не було ніяких зауважень.

«Я не фахівець, тому не знаю, як можна відреставрувати «трилінку», але, думаю, якби це було можливо, то архітектори це взяли б до уваги», – зауважив Яковлев.

У підсумку депутат міськради Павло Данильчук додав, що наразі необхідно припинити роботи з викладання бруківки по обох боках вулиці і розглянути можливість вимощення шашкою Трилінського центральної частини Лесі Українки.

Коментарі
27 Липня 2016, 01:05
все через жопу...
27 Липня 2016, 01:34
так само знищили бруківку на богдана хмельницького.зняли мраморную плиттку с фонтана и обелиска себе на дачу а титановые листи с самолета в польщу уехали вслед за танком и пушкой.покращення та мыздобуття у діі
27 Липня 2016, 14:23
Але й наглота той Яковлєв, очі закриє і тараторить, кривляючись. Ото заступник...
27 Липня 2016, 19:29
Обов'язково потрібно влаштувати мощення центральної частини дороги трилінкою! Виріб( бруківка трилінка) являє собою пам'ятку національного значення, яку просто потрібно відкрити для публіки, презентувати, як У галереї презентують картини, обрамити з обох боків вже новою бруківкою, що виведе дорогу з трилінкою на новий рівень. Фрагмент дороги буде служити так званим паблік арт об'єктом, по якому люди зможуть ходити. Також потрібно встановити табличку із інформацією про автора та про виріб. У нормальних країнах не цураються історії; у нормальних країнах різні часові періоди( що стосується архітектури, сучасне-історичне) співіснують.
28 Липня 2016, 19:38
ЯКЩО голови в чиновників ще трохи варять , ТО трилінку тільки знову покласти на центральну частину . ДО речі, старовинна бруківка вже є на вулицях КРИЛОВА , ПУШКІНА , то буде доречно і на цих 200-т метрах . А дами хай ходять по боках на своіх шпильках ---ВЖЕ ТРЕБА ДУМАТИ ПРО ТУРИСТІВ .Адже нашому ЛУЦЬКУ --930 РОКІВ на носі , здається ...
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром