Наша відповідальність – забезпечити людям з інвалідністю рівні можливості на життя, – Роман Романюк

01 Грудня 2018, 11:34
Роман Романюк 2185
Роман Романюк

Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк розповів про працевлаштування вразливих категорій безробітних, зокрема осіб із інвалідністю.

Про це йшлося під час прес-конференції сьогодні, 30 листопада, — повідомили у прес-службі Центру.

Напередодні Міжнародного дня людей із інвалідністю, який відзначають 3 грудня, Роман Романюк розповів журналістам, про роботу Волинського обласного центру занятості в напрямку пошуку роботи для такої категорії громадян та поділився історіями успіху працевлаштування особливих безробітних.

Зокрема, станом на 1 листопада 2018 року статус безробітного мали 1268 осіб із інвалідністю. 323 особи з цього числа працевлаштували, семеро з них отримали виплату одноразової допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. 192 людини з особливої категорії безробітних брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, 120 проходили професійне навчання. Сьогодні 409 осіб із інвалідністю мають статус безробітних, 365 із них отримують допомогу по безробіттю.

«Зважаючи на події, які відбуваються в Україні, наші захисники повертаються з зони бойових дій із різними травмами, на жаль, і з інвалідністю. Ми намагаємося допомогти їм, застосовуючи всі можливі методи роботи служби зайнятості», – зазначив Роман Романюк та повідомив, що до Волинського обласного центру зайнятості звернулося 27 учасників АТО. Десятеро з них працевлаштовані, ще троє пройшли професійне навчання, двоє осіб брали участь у роботах тимчасового характеру.

Один із учасників бойових дій на Сході, Микола Свистак, отримав інвалідність, захищаючи Батьківщину. Фельдшер ветеринарної медицини за фахом, за направленням служби зайнятості здобув нову професію «електрогазозварник». Після навчання успішно пройшов співбесіду та був працевлаштований у ТзОВ «Хадеа стіл Компанія» (м. Рожище) за новим фахом. Ще п’ятеро учасників АТО з інвалідністю працевлаштувалися на роботу комірником, охоронником, начальником технічного складу, трактористом-машиністом сільськогосподарських робіт, укладальником-пакувальником.

Волинський обласний центр зайнятості має й яскраві приклади успішного працевлаштування осіб зі інвалідністю за підходом кейс-менеджменту. З застосуванням індивідуального підходу фахівці служби зайнятості допомогли працевлаштуватися особі з першою групою інвалідності. Сергій Завадський набув професію бджоляра та працевлаштований у ДП «Горохівське лісомисливське господарство» за отриманим фахом.

«Дуже нелегка, дуже кропітка і надзвичайно відповідальна робота з категорією осіб, які потребують додаткових соціальних гарантій, особливо важливо допомогти особам із інвалідністю. Наша відповідальність – забезпечити цим людям рівні можливості на життя, на роботу, дати можливість заробляти, реалізувати себе, відчути себе повноцінною частинкою соціуму. В тісній співпраці з роботодавцями, які не бояться брати на себе відповідальність за працевлаштування осіб із інвалідністю, нам це вдається», – підсумував Роман Романюк.

Читайте також: Як студентів ЛНТУ «заманювали» на роботу

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром