Волі: реконструкцію проспекту поки ніхто не планує розпочинати

26 Липня 2016, 16:21
2722

Згідно проекту реконструкції проспекту Волі, планують його розширення до 15 метрів, перенос тролейбусної лінії, облаштування тротуарів, лавочок, смітників та переоблаштування тепломережі.

Про це стало відомо у вівторок, 26 липня, під час робочої зустрічі щодо майбутньої реконструкції проспекту Волі.

Найголовнішим аспектом реконструкції проспекту є його розширення. Втім у цьому випадку необхідно буде вирізати 200 дерев. Така інформація обурила мешканців. Дехто з присутніх висловлював думку про те, що проспект Волі взагалі не потребує реконструкції, інші – заявляли про непридатність лише тротуарної частини.

Екс-мер Луцька Богдан Шиба зауважив, що десять років тому уже пропонували розширити проспект, але тоді в цьому доцільності не побачили.

«10 років тому нам пропонували розширити проспект, але ми не пішли на такі кроки. Натомість відремонтували вулиці Глушець та Набережну. Не знаю, який фахівець вирішив, що там потрібне розширення», – зазначив Шиба.

Він також додав, що капітальний ремонт чи реконструкцію можна здійснювати лише після висновку про зношення та непридатність об’єкта. Таку позицію підтримав і народний депутат України Ігор Лапін. Він зауважив, що без попередніх висновків експертів не варто починати створювати проект.

«Проект може робитися лише на замовлення. Без прелюдія іншого не буде. Якщо немає попередніх висновків по аварійності, то створювати проект недоцільно», – вважає Лапін.

На що перший заступник міського голови Тарас Яковлев запевнив, що усі необхідні висновки перед ремонтом обов’язково передбачають. Крім того, Яковлев зауважив, що цього року роботи по реконструкції не розпочинатимуть. Перед цим планують організувати опитування громадськості.

«Ми не плануємо цього року розпочинати роботу. Обговоримо можливість голосування щодо доцільності чи недоцільності реконструкції. Кожен зможе висловити свою думку, а на базі цього уже будемо приймати рішення», – повідомив перший заступник мера. 

Ігор Лапін емоційно розповідає, що без попередніх висновків експертів не варто починати створювати проект
Ігор Лапін емоційно розповідає, що без попередніх висновків експертів не варто починати створювати проект



 

Коментарі
26 Липня 2016, 22:43
Романюку не вдалося "закопати" в землю гроші собі, напевно, на пенсію.Всі його т.з. реконструкції виглядають дивними, як пенсійний аккорд. Чому? При підвищенні оплати ЖКГ міська влада витрачає кошти, не на енергоефективність (лічильники телпа, комунікаціїї, ІТП) для мешканців міста, а на закатування дворових ям і реконструкцію проспектіві вулиць!
26 Липня 2016, 23:07
Повністю згідна з попереднім коментарем. Щодо пр. Волі, потребують ремонту лише тротуари, без розширення вулиці, із обов"язковим збереженням існуючих зелених насаджень!!!!
27 Липня 2016, 16:23
Давно треба розширювати вулицю волі, там великий трафік, а вузька дорога створює аварійну ситуацію під час обгону і руху транспорту. А дерева треба зрізати і посадити нові
28 Липня 2016, 01:49
гостю. Яйця собі вріж і підчепи нові
29 Липня 2016, 02:07
РЕСПЕКТ!!!!!
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром