У Луцьку на 22% подорожчало опалення для населення

30 Листопада 2018, 16:42
4523

У Луцьку виконком затвердив нові тарифи на опалення — для населення та управителів багатоквартирних будинків збільшили тариф на 22,2%, а для бюджетних та інших організацій зменшили на 11,1%. Також для релігійних організацій вартість збільшили на 76,4%.

Відповідне рішення виконком ухвалив 30 листопада.

Директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна розповіла, що тарифи коригують через нові Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, підвищила тарифи. Тож комунальне підприємство мусить просити в міської ради підкоригувати тариф у Луцьку, аби не «влізти в нові борги».

Депутат Луцької міськради Павло Данильчук запропонував це питання зняти з порядку денного і змінити, адже ці зміни збільшать навантаження на кишені лучан. Наприклад, поступово збільшувати тариф.

Натомість член виконкому Олександр Серватович заявив, що в разі непідняття тарифів ДКП «Луцьктепло» не отримає коштів, які пізніше все-одно доведеться виплачувати з міського бюджету у формі допомоги «тепловикам». Також він закликав подавати до суду на державні організації, через рішення яких здорожчує опалення.

За ухвалення цього рішення виступали члени виконкому Ігор Алексеєв та Ігор Муковоз.

Зрештою, «за» проект рішення про коригування тарифу проголосували 8 членів виконкому.

Також за рішенням виконком затвердили нові тарифи на гарячу воду. 

Як пише ІА Конкурент, відтепер вартість послуги з централізованого опалення (з ПДВ):

  • для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії становитиме 1847,75 грн/гкал (зараз – 1512,35);
  • для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії – 42,39 грн/м2 (зараз – 34,69) за місяць протягом періоду надання послуги з централізованого опалення.

Вартість послуг з централізованого постачання гарячої води (з ПДВ)

  • за умови підключення рушникосушильників до систем централізованого постачання гарячої води становитиме 107,07 грн/м3 (зараз – 87,88)
  • за відсутності рушникосушильників – 98,58 грн/м(зараз – 80,93)

Читайте також: У Луцьку багатоповерхівка – три дні без тепла

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром