«Це вже крик душі»: лучани просять маршрутку від ЛПЗ до Вересневого

30 Листопада 2018, 13:21
2405

Лучани просять запустити маршрут від району ЛПЗ до району Вересневе. Мовляв, маршрут №4 скасували і тепер люди не можуть дістатись на роботу.

Про це йшлося в п’ятницю, 30 листопада, під час планової зустрічі управління транспорту Луцької міської ради з перевізниками та ініціативною групою мешканців району ЛПЗ.

«Питання опрацьовується вже 4 місяці. У нас є проблема з доїздом від ЛПЗ до Вересневого. У нас є завод СКФ, спортшкола, садочок, людям треба добиратись якось туди», — кажуть мешканці району ЛПЗ.

Як зазначив депутат Луцькради Микола Яручик, раніше від ЛПЗ до Вересневого їздила маршрутка № 4. Але перевізник розірвав договір, мовляв, йому невигідно.

«У нас є певні напрацювання з цього приводу, але, якщо все буде добре, то вони впровадяться у середині 2019 року. А до того часу треба людям якось їздити», — сказав депутат Микола Яручик. За його словами, був оголошений конкурс на маршрут №4, проте перевізники участі не взяли. Мовляв, маршрут — не вигідний.

«Ніхто з перевізників не хоче ризикувати», — пояснив директор ПрАТ «Луцьке АТП 10701» Сергій Дьомін.

Тим часом мешканці району ЛПЗ пропонують провести тролейбусну лінію та запустити тролейбус. Проте у міськраді кажуть: це вартуватиме близько 5,6 млн гривень.

«По тролейбусах — це найгірший варіант, бо нерентабельний. Щоб змінити наявні маршрути, треба спілкуватись із тими, хто на них їздить. Наприклад, перевізник маршруту №9а категорично відмовляється змінювати напрям руху», — каже заступник начальника КП «Луцьке підприємство електротранспорту» Віктор Михалюк. Водночас лучани пропонують змінити маршрути №23 або №24.

«Продовжити маршрут, який зупиняється на вулиці Боженка, змінити №23 чи №24. Можна їхати від школи №16 по Мамсурова, Боженка, Бенделіані і біля заводу «Кромберга» повертати на вулицю Львівську. Маршрут приблизно однаковий по кілометражу. Відтак, змінити лише кінцевий рух маршруту – питання, яке можна вирішити. У нас це вже крик душі», — каже лучанка Олена Кондратюк.

Зрештою, лучанам пообіцяли подумати про зміну маршрутів №23 та №24 та через два тижні повідомити рішення.

Читайте також: «Придбайте нам велосипеди і лижі», — лучани тролять мерію через відсутність маршрутки

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром