У мерії закликають місцевих депутатів не дурити людей мораторієм на комунальні послуги

26 Липня 2016, 11:43
1737 Джерело: economy.apostrophe.com.ua

Міський голова Микола Романюк та його перший заступник Тарас Яковлев переконані, що запропоновані депутатами проекти, що передбачають введення мораторію на підвищення житлово-комунальних послуг, призведуть до енергетичного колапсу.

Про це йшлося на оперативній нараді луцького міського голови у вівторок, 26 липня.

Зокрема Тарас Яковлев зауважив, що ніхто не є прихильником підняття цін на комунальні послуги, проте вплинути на це практично неможливо. Він нагадав, що депутати уже підготували кілька рішень від різних фракцій про введення мораторію на підвищення КП.

Проте зауважив, що підприємства-надавачі послуг змушені це зробити, аби привести тариф у відповідність з цінами за газ та електроенергію. Він зазначив, що у «Луцьктепла» тільки 8% йтиме на ремонт мереж та заробітну плату, а решта 92%, які закладені у тариф – гроші за енергоносії.

Він побоюється, що у разі прийняття мораторію Луцьк на початок опалювального сезону може дійти до колапсу. Адже якщо тариф у місті не підвищити, то касовий розрив на «Луцьктеплі» становитиме 121 мільйон гривень. А це означає, що, аби підприємство не припинило роботу, міська рада змушена буде шукати гроші у міській казні.

«Незважаючи на складну ситуацію, я закликаю не заробляти політичних дивідендів, а думати, як стимулювати людей оформити субсидії, а не морочити їм голову», – звернувся він до депутатського корпусу.

Підтримав цю думку і Микола Романюк. Він зазначив, що за попередніми підрахунками таке рішення зупинить фінансування усіх сфер. Луцьку доведеться відмовитися від ремонту доріг та всієї житлово-комунальної сфери, а також припинити фінансування всіх шкіл та садочків.

«Я хотів би, щоб ви зважено поставилися до питання. Я розумію, що є партійна дисципліна, але не треба дурити людей», – зауважив міський голова.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром