Біля Апеляційного суду – протест

25 Липня 2016, 14:26
2729

Близько десятка людей вийшли сьогодні, 25 липня, під стіни Апеляційного суду Волинської області, щоб змістити з посад дійсних працівників Феміди.

Активісти вимагають покарати суддів, які здійснюють правосуддя не згідно з Конституцією, а так як показує практика, пише VIP.

Головний організатор акції, голова Луцького району Міжнародної антикорупційної Асамблеї В’ячеслав Мачульський розповів, що головна мета заходу набагато масштабніша – зміна судової реформи і тому стосується не лише Волині.

«Жодної благої справи для України не вдасть реалізувати, якщо не провести реформу судової системи. Якщо не буде справедливих та чесних суддів, у країні нічого не зміниться», – каже активіст.

Також Мачульський зауважив, що за останніми даними від громадян надійшло 24 тисячі скарг на суддів щодо їхньої некомпетентності чи неправомірності дій. За процедурою розгляду правоохоронцям потрібно витрати на всі справи 12 років.

Також активіст зауважив, що 40 подань на звільнення суддів за їхні проступки, однак жодне не підписало Міністерство. Така ситуація свідчить про те, на думку В’ячеслава Мачульського, що відтак судді нічого не бояться, оскільки їм все спускають з рук.

Адвокат Вікторія Татарин теж вийшла на мітинг з метою підтримати протестувальників. Вона зауважила, що у своїй робочій практиці не стикалася з кричущими порушеннями волинських суддів, однак мала справу із харків’янами. Зокрема, під час слухання справи бійця АТО у незаконному зберіганні зброї, захисником якого була Татарин, присутні в залі піднялися і почали співати Гімн України.

«Судді у цій справі, порушивши всі норми ведення судового засідання, піднялися і вийшли із зали. При цьому вони не оголосили перерви, порушивши всі правові норми, а щодо моральних – немає слів. Це ж просто зневага до державних цінностей всіх українців», – зауважує жінка.

Задля встановлення справедливості у судовій справі вийшла і Марія Махновець. З неправомірністю дій судочинців жінка стикнулася сам на сам. Вона розповіла, що виховувала двох дітей сама без чоловіка вже дуже давно. Коли почалися воєнні дії, сина забрали в АТО. Віталій (син, – ВІП) неодноразово писав рапорти з проханням відпустити додому аби допомогти матері, яка сама на своїх плечах ледь втримує всю сім’ю. Однак йому відмовили.

«Через 4 місяці служби Віталій загинув, а 600 тисяч гривень, які держава виплатила родині загиблого, поділили порівну між мою та чоловіком-алкоголіком. Але для чого гроші йому, якщо він не брав жодної участі у вихованні сина? Щоб мати на що пити? Зрозумійте, я і суддям розповідала, що мені ті гроші не потрібні. Але було би більше користі, якби я їх віддала на потреби військовим, а то він їх все одно проп’є», - додає Марія Махновець.

Усі доводи жінки суддів не переконали - гроші поділили порівну між батьками загиблого. Загалом усі активісти планують написати заяву з приводу звільнення всіх суддів, для яких суми грошей впливають на їхнє рішення, та простояти до тих пір, поки нові місця не займуть молоді та чесні.














 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром