У Луцьку майже дві тисячі випадків домашнього насильства за 2018 рік

28 Листопада 2018, 12:39
Фото ілюстративне 2894 Джерело: vsim.ua
Фото ілюстративне

Патрульні Волині долучилися до тематичної розмови «16 днів проти гендерного насильства».

Захід відбувся в обласній бібліотеці імені Олени Пчілки, — повідомляють на сторінці Патрульної поліції Волині у Facebook.

Присутні переглянули фільм «Мовчазна війна», продемонстрованого в рамках міжнародного фестивалю документального кіно про права людини DocudaysUA, та обговорили тему гендерного насильства в Україні.

Фільм розповідає про те, як жінки з Сирії страждають через війну та яким тортурам піддаються.

І хоч ці проблеми від України, на перший погляд, далеко, однак тема насильства, у тому числі, гендерно обумовленого, є актуальною повсякчас. Жорстокому поводженню піддаються жінки й діти на Сході, де ведеться війна. Від домашнього насильства страждають люди по всій країні.

Інспектор Патрульної поліції Волині Богдан Павлович навів промовисті приклади: цьогоріч на службу 102 надійшло майже 2 тисячі звернень про домашнє насильство у Луцьку та понад півтисячі таких звернень у Ковелі. Усього патрульні оформили 62 протоколи за ст. 173-2 КУпАП за вчинення домашнього насильства.

З нового, 2019 року, діятимуть нові норми законодавства, якими передбачена кримінальна відповідальність за насильство в сім’ї, у тому числі, поліція зможе виносити термінові заборонні приписи. Обмежувальні вже виносяться в судовому порядку. Головне в ситуаціях, коли ви стали жертвою чи свідком вчинення насильства, – не мовчати. У першу чергу, потрібно повідомляти поліцію, звертатись в соціальні служби, до юристів тощо.

Також наразі окремі інспектори патрульної поліції пройшли спеціальне навчання та невдовзі працюватимуть у складі мобільних груп, які реагуватимуть виключно на випадки домашнього насильства.

Присутні жваво обговорювали цю суспільну проблему.

Покази фільмів у Луцьку в рамках фестивалю триватимуть до 5 грудня.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На фесті в Луцьку показують фільми про права людини



 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024