Зламані мечі, сокири й алебарди: мандрівник з Луцька розповів про турнір в Сан-Пауло

28 Листопада 2018, 10:08
2603

Мандрівник з Луцька Віктор-Микола Гаврилюк взяв участь у турнірі в Сан-Пауло, де бився за бразилійський клуб Rossa de Ferro.

Про це він розповів у своїй групі у Facebook Життєпис Волоцюги. Подаємо без змін.

«Я як найманець бився за Бразилійський клуб Rossa de Ferro в Сан-Пауло, і на доповнення це був перший турнір з Середньовічного Бою на Бразилійщині (а можливо і в цілій Південній Америці) де бився український лицар.

А тепер як то все трапилось?
Діло було місяць тому, в день коли мене пограбували. Тоді завдяки великому товариству лицарів (тут особлива подяка капітану Луцької збірної Сергій Ващук), мені знайшли ночівлю поблизу міста Бразиліа. А якщо точніше, то на клич про допомогу відгукнувся Філіп, капітан місцевої команди. Поселився я на фермі, що заодно слугує домом для його сімї, та базою і майстернею для реконструкторів. 
Українську команду тут люблять, бояться та поважають, тож мене тут радісно прийняли до товариства на час доки я розбирався з документами в посольстві. 
Щоб не гаяти час даремно долучався до тренувань, та допомагав в майстерні, щоб не їсти хліб даремно, та віддячити за гостинність.

Після чергового візиту в посольство, коли було ясно, що документи отримаю не скоро. Філіп запропонував, поїхати в складі їхньої команди на турнір в Сан-Пауло. На що я з радістю погодився. 
І так почалась підготовка, активніші тренування (які постійно не відбувались через сильні дощі), хлопці по трішки підкидали запчастини до обладунків, а я шив історичні капці. День за днем, та й настав час для нашого бойвого походу.
Оскільки в Бразилії майже немає поїздів, то частина людей полетіла літаком, а я з рештою людей та кучею заліза поїхали автобусом. Їхати понад 1 тис.км, що по часу майже доба).

Тепер про сам турнір.
Ми брали участь в боях номінації 5 на 5, для чого нас приїхало 8 бійців (для двох це мав бути перший богурт), а також 2 зброєносця, 2 леді і мама капітана. 
Загалом в богуртах брало участь 4 команди. І в ідеалі кожна команда мала б мати 3 бої по 2-3 раунди. Та це було явно не про нас то ж доходило навіть до 5 раундів. Хоч цей спорт в Бразилії лише починає розвиватись, а деякі бійці виглядають як "покемони". Та бої все ж були в кращих традиціях, зламані мечі, сокири, алебарди, знесилені та травмовані бійці. Ми завдали чималих проблем суперникам, та і вони не пасли задніх. Особливим завданням було полювання на мене. Слава про українського бійця поширилась дуже швидко, тож я став дуже жаданою мішенню для багатьох. 
Загальний результат боїв для нашої команди це почесне 2 місце! 
Особистий результат, це багато позитивних відгуків про скаженого українця з Айна Бери», — пише хлопець.





 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024