Луцьких студентів навчали, як запобігти насильству

27 Листопада 2018, 20:56
1544

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою.

Долучилися до її проведення і в Луцьку, - повідомляє відділ інформаційної роботи міськради.

Дати початку та завершення кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини.

Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:

25 листопада- Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок

1 грудня- Всесвітній  день боротьби зі СНІДом

2 грудня- Міжнародний день боротьби з рабством

3 грудня -Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями

5 грудня -Міжнародний день волонтера

6 грудня-Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі

9 грудня-Міжнародний день боротьби з корупцією

10 грудня- Міжнародний день прав людини

Задля підвищення обізнаності з питань запобігання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми спеціалісти управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з представником Луцького місцевого центру надання вторинної правової допомоги провели тренінг «Ми проти насильства та торгівлі людьми» для студентів Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна».

Під час заходу учасники дізнались, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини. Проблема дотримання прав людини є однією з найгостріших у суспільстві. Людям бракує елементарної обізнаності у сфері своїх прав, обов'язків та відповідальності в багатьох життєвих ситуаціях.

Під час тренінгу студенти не лише дізналися про права і обов’язки, а й зрозуміли значущість таких важливих документів, як Загальна декларація прав людини, Декларація прав дитини та Конвенція про права дитини. Дізнались про те, як закони захищають і охороняють людей у сфері насильства в сім’ї та торгівлі людьми.

Також студенти отримали інформацію про поняття «торгівля людьми», стадії та основні ознаки торгівлі людьми. Дізналися, як убезпечити себе та рідних при працевлаштуванні. Основною метою інформаційної кампанії в рамках акції «16 днів проти насильства» є формування свідомості всіх верств населення  щодо нетерпимого ставлення до будь-яких проявів насильства.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром