Для чого до Луцька приїхали литовські байкери-мандрівники

24 Липня 2016, 17:16
2001 Джерело: volyn24.com

Литовський професор із друзями-байкерами передав ректору СНУ імені Лесі Українки запрошення на освітній захід у Литві, а Ігор Коцан подарував гостям ікону та запросив на інавгурацію студентів.

У Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки завітали байкери з Литви, які подорожують Європою. Серед мандрівників на мотоциклах – і представник вищої школи Литви, професор Aleksandro Stulginskio universitetas Сігітас Даукілас – пише Волинь24.

Литовський професор із друзями-байкерами виконав почесну і цікаву місію: передав ректору СНУ Ігорю Коцану запрошення на захід, що відбудеться у жовтні. Власне, саме тоді будуть у Литві працювати групи над подальшим розвитком спільних проектів, планів між волинським вишем і Каунаським університетом Вітовта Великого.

Ігор Коцан передав литовцям у відповідь запрошення на інавгурацію студентів та подарував мандрівникам ікону.

Поважний гість розповів, що навчальний заклад, у якому він трудиться, співпрацює із Каунаським університетом Вітовта Великого, у них спільні проекти, загальна докторантура тощо. Крім того, Сігітас Даукілас – директор Центру культурної комунікації та едукації.

На запитання щодо захоплення байками відповідає: «На мотоцикл я сів, коли мені було 11 років. А коли мені виповнилося 42, згадав, що колись був байкером. Компанія, якою ми подорожуємо, – колишні однокурсники, які у студентські роки жили в одній кімнаті. І ось коли ми досягли 42-річного віку, згадали, що можемо жити інакше. Тоді сіли на байки і тепер культуру різних країн пізнаємо в інший спосіб. Ми їздимо на мотоциклах, зустрічаємося з людьми, спілкуємося, тим самим проголошуючи іншу культуру, адже байкерство – це свобода».

Сігітас Даукілас зазначив: «Нам дуже приємно зустрітися з вашим ректором, з адміністрацією вашого університету, бо я думаю, що наші історії дуже схожі, наші менталітети і культурні параметри – однакові». 

 

Коментарі
24 Липня 2016, 21:16
приехали посмотреть как рабы еще не умерли и хывут
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром