Лучани махлюють у конкурсі заради 50 тисяч гривень

19 Серпня 2015, 08:37
1512

Учасники конкурсу проектів від міської ради намагаються "накрутити" голоси, але програмісти запевняють, що номер не пройде. 

На офіційному сайті Луцької міської ради триває голосування щодо підтримки ініціатив мешканців міста, відповідно до затвердженої міською радою “Програми підтримки ініціатив жителів міста Луцька на 2015-2017 роки”. 

Щонайменше 10 проектів мають шанс отримати фінансування на реалізацію до 50 тисяч гривень. Така практика у Луцьку вперше, але уже є певний ажіотаж. На конкурс надійшло понад 70 заявок, з яких 50 допустили до наступного етапу відбору - онлайн-голосування. 

Та в процесі голосування окремі особи намагаються впливати на його результати і свідомо “накручують” голоси за певні ініціативи.

"Це є порушенням правил голосування, прописаних у Порядку проведення конкурсу на визначення кращих громадських ініціатив, де зазначено: “Один мешканець міста може проголосувати не більше як за 3 ініціативи”. Працівники відділу програмно-комп'ютерного забезпечення міської ради, виявивши такі “штучні накручування голосів”, будуть їх анульовувати. Це робиться, аби забезпечити чесність під час голосування за громадські ініціативи. Закликаємо лучан дотримуватися вимог, передбачених  у Порядку проведення конкурсу на визначення кращих громадських ініціатив, та чесної конкуренції", - йдеться у повідомленні прес-служби Луцької міської ради. 

Віддати свої голоси за вподобану ініціативу можна до 24 серпня включно.

Детальніше читайте у матеріалі: Сім можливостей отримати гроші на покращення міста

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром