Театральний майдан: лучанину «ріже око» стенд Героям Небесної Сотні

23 Липня 2016, 14:25
3289 Джерело: visnyk.lutsk.ua

Лучанин зареєстрував петицію, у якій просить перенести стенд з фотографіями Героїв Небесної Сотні до Меморіалу Вічної Слави, чим викликав обурення у місцевих активістів.

Таке звернення на сайті Єдиної системи місцевих петицій зареєстрував Дмитро Смаль.

Основною мотивацією перенесення стенду мешканець зазначив те, що центр європейського міста повинен приваблювати туристів і створювати позитивне враження про місто.

«Населення міста Луцька поважає «Небесну сотню» і регулярно приносить поминальні вінки до стенда на театральну площу. Буде набагато краще якщо це робити у відповідному місці з відповідним настроєм а не на центральній площі», – написав Дмитро Смаль.

Станом на 23 липня петицію підписали 21 особа з 300 необхідних.

Така позиція лучанина обурила місцевих активістів.

Після опублікованої петиції волонтер та громадський діяч Руслан Теліпський у Facebook повідомив, що автора нашумілого звернення запросили до публічної дискусії на щомісячну зустріч волонтерів «Мeцeнaти для солдата».

«Наталія Іщук, активний представник КГ (скорочено – це сім’ї з критичної групи [ КГ ] ) публічно запросила автора нашумілої петиції Дмитра Смаля (саме йому "ріже очі" стенд зі світлинами наших загиблих Героїв АТО і Небесної Сотні в центрі міста і дуже переживає за своїх російських туристів - щоб часом їм не було незручно, проходячи повз театральний майдан…) до публічної дискусії у нас на спільній зустрічі. Сподіваємось, що йому вистачить сміливості прийти, так само як йому вистачило нахабства написати таку петицію», – написав Руслан Теліпський.

Він також додав, що активістам, волонтерам та сім’ям КГ цікаво було б дізнатися думку ініціатора петиції, щодо облаштування історико-патріотичної зони Пам'ятний комплекс новітньої Історії «Волинь - земля Героїв» , що ініціював МдС у Центральному парку міста Луцька.

«Нехай аргументує для присутніх журналістів, матерів і дружин загиблих Героїв, чому там, де люди відпочивають, не повинно бути таких пам'ятних комплексів, щоб вшановувати та пам'ятати подвиги синів України, що віддали за нас найдорожче –  своє життя», – зазначив активіст.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром