З «Луцьктепла» можуть стягнути 12 мільйонів гривень

26 Листопада 2018, 11:19
ДКП «Луцьктепло» 2198
ДКП «Луцьктепло»

Якщо між ТзОВ «Тепелен» та ДКП «Луцьктепло» не укладуть мирову угоду, то з комунального підприємства можуть стягнути 12 мільйонів гривень.

Про це стало відомо 26 листопада під час засідання комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна зазначила, що підприємство-опонент запропонував перенести графік виплати по мировій угоді з січня на листопада.  За її словами, у ТЗоВ «Тепелен» нібито наполягають, аби «Луцьктепло» починало платити, не чекаючи рішення Господарського суду, який має затвердити угоду.

«Наразі позовна заява від ТЗоВ «Тепелену» 12 мільйонів гривень. Вони зауважують, що погашення Луцьктеплом боргу має розпочатися не пізніше листопада. Лише на таких умовах мирова угода може бути розпочата між двома сторонами, а позов про стягнення боргу – відкличуть», — розповів юрист ДКП «Луцьктепло».

Голова комісії Борис Смаль заявив, що такі дії — це неповага до міськради та відвертий шантаж.

«Пам’ятаєте наші дискусії минулого разу? Абсолютно нелогічним є те, що ми приймали цю мирову угоду. На попередній комісії не було тієї сторони, ми всліпу прийняли рішення і надали їм документ, який вони зараз мають на руках. Давайте не буде приймати ніяких додаткових рішень, а щодо скасування мирової – хай розглядають її юристи», — підсумував депутат Луцькради Павло Данильчук.

Він зазначив, що на таку комісію потрібно запрошувати й представників «Тепелену». Тож члени комісії проголосували «проти» перенесення виплат з січня на листопад. А також на наступне засідання запросять представників ТзОВ.

Читайте також: «Приймальня» «Луцьктепла» змінила графік роботи

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром