Мерія звітується реальними справами, а не відмовками

22 Липня 2016, 16:25
1715

Для підвищення комфорту лучан муніципалітет освоїть до кінця 2016-го понад 660 млн грн. Це означає, що в місті з’являться нові тролейбуси і криті зупинки, відремонтовані дороги і двори, асфальтовані тротуари та змонтовані спортмайданчики.

Луцька міськрада впевнено декларує перспективні задуми, зважаючи на результати попередніх звершень, йдеться на сторінках тижневика «Сім’я і Дім».

Адже дві третини запланованого таки виконано. Факт, який важко спростувати опонентам мерії. Попри заяви опозиції про начебто кулуарні методи керування, мер Микола Романюк не боїться публічно звітувати про зроблене.

– Будемо докладно і прозоро інформувати лучан: які вулиці та прибудинкові території облаштували, де зробили освітлення, встановили світлофори, які об'єкти відремонтували, що зробили для культури та медицини, у міській освіті – викладемо все, що спільно реалізовуємо у нашому місті. Щоб люди бачили: обіцяне виконуємо, – заявляє міський голова.

Заради справедливості зазначимо: попередні луцькі мери – від Антона Кривицького до Богдана Шиби – не практикували розлогі звіти виконаних робіт. Тим паче, не анонсували фінансово реальні задуми, за які з муніципалітету спитає громадськість. Натомість нинішня міськрада намагається задобрити громаду хоча й мінімальним переліком майбутніх проектів, проте цілком здійсненним.

Читайте також: У Луцькраді розповіли, що зробили для міста за півроку

Зокрема, згідно з річним перспективним планом, муніципалітет планує відкрити нову медичну амбулаторію сімейного типу на Рівненській, розширити та модернізувати амбулаторію на Бенделіані. Розробити проект із розширення приймального відділення міської клінічної лікарні для комфорту пацієнтів.

– Варто очікувати продовження будівництва школи №27 у 55-му мікрорайоні, відновлення роботи дитсадків на 150 місць на вулиці Декабристів, 23. Також відкриття додаткових груп у ДНЗ №№ 1, 6, 28, – зазначають в мерії.

За кошти Європейського банку реконструкції та розвитку реконструюють міські системи теплопостачання. Розпочнуть встановлювати індивідуальні теплові пункти, водночас ліквідовуючи підвальні котельні.

– Запланована реконструкція вулиці Лесі Українки: вимостять бруківкою пішохідну зону, капітально відремонтують фасади, модернізують системи освітлення і проведуть загальний благоустрій вулиці, – повідомили в мерії.

У місті з’явиться розгалужена мережа велосипедних доріжок на Перемоги, Відродження, Молоді, Соборності, Станіславського, Гнідавській і Данила Галицького. Капітально реконструюють мости та шляхопроводи на Рівненській, Гордіюк і Шевченка.

– Заплановано придбати 30 нових тролейбусів і збудувати тролейбусну контактну мережу на вулицях Окружній і Станіславського. Будуть встановлені поворотні стрілки, впроваджена система автоматизованої оплати проїзду, – повідомили в муніципалітеті. – На 20 зупинках змонтують накриття. А понад півсотні пішохідних переходів освітлять спеціальними ліхтарями.

До слова, більшість проектів зреалізують із залученням міжнародних грантів, що суттєво заощадить кошти громади задля розбудови міста.

Роман ЖИЖАРА

Інфографіка Дмитра АВРАМЕНКА

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром