Як у Луцьку вшановували жертв Голодоморів в Україні

24 Листопада 2018, 20:07
Акція «Запали свічку» в Луцьку 2972
Акція «Запали свічку» в Луцьку

У Луцьку скорботні заходи до Дня пам'яті пам'яті жертв Голодоморів в Україні розпочалися на Театральному майдані.

Духовенство, керівництво міста та області, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадськості, військових частин, правоохоронних органів, учнівська та студентська молодь 24 листопада колоною рушили вулицею Лесі Українки до Замкової площі.

Там учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку розстріляним в’язням Луцької тюрми. Панахиду за померлими від Голодоморів відслужило духовенство Української Православної Церкви Київського патріархату на чолі з митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом.

«Лучани щороку приходять на Замкову площу громадою, щоб вшанувати імена тих, кого ми знаємо і не знаємо, хто був заморений голодом за більшовицької влади. Пам'ятати свою історію, голодомор і тих, хто його спричинив- наш обов’язок. А ще маємо бути готовими, що ця біда може спіткати нас у будь-який момент, якщо ми не засвоїмо уроки історії належним чином. Усіх, хто був заморений голодом у ті страшні часи, згадаємо сьогодні у своїх молитвах та зробимо правильні висновки. Нехай сила нашої любові переможе усіляке зло», — звернувся до присутніх владика Михаїл.

Свічечками, лампадками та скорботними композиціями із колосків пшениці учасники заходу виклали символічний хрест. Мерехтять у ньому вогники — наші пам'ять та співчуття. Тисячі свічок загорілися й на підвіконнях в оселях лучан, які також доєдналися до всеукраїнської акції «Запали свічку». 

Читайте також: Половина луцьких водопровідних мереж — ветхі та аварійні



























Коментарі
24 Листопада 2018, 22:15
Шкода, що на таких заходах лише ті люди яких примусово зберають з держустанов і зганяють школярів, а ми говоримо про якісь патріотизм і пам‘ять про історію?
25 Листопада 2018, 03:10
"патріот" не мели дурниць.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром