Як відзначав 20-річчя факультет фінансів луцького «політеху»

24 Листопада 2018, 18:20
Урочистості з нагоди 20-річчя факультету фінансів ЛНТУ 5063
Урочистості з нагоди 20-річчя факультету фінансів ЛНТУ

Цьогоріч факультет фінансів, обліку, лінгвістики та права Луцького національного технічного університету відзначив свою 20-ту річницю від дня заснування. 

Так, у 1998 році згідно з наказом Міністерства освіти України та наказом ректора тоді іще ЛДТУ «Про реорганізацію структурних підрозділів університету» й був створений факультет обліку та фінансів. Очолили факультет к.е.н., доц. Алла Московчук і заступник декана, к.е.н., доц. Валентин Талах, — повідомили у виші.

Святкування ювілею відзначили усім колективом факультету 23 листопада у Палаці культури м. Луцька. До привітнь долучилося чимало гостей свята, зокрема представники обласної влади, успішні випускники та нинішні студенти, а також із музичними дарунками завітали відомі виконавці та навіть камерний оркестр.

Зокрема, свого часу на факультеті проводилася підготовка фахівців за двома спеціальностями: «Облік і аудит» та «Фінанси», а навчалося 456 студентів. У 2004 році було відкрито нову спеціальність – «Банківська справа», а однойменну кафедру очолила Вавдіюк Наталія Степанівна, нині доктор економічних наук, професор. Сьогодні ж на факультеті здійснюється підготовка бакалаврів та магістрів за спеціальностями: «Облік та оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Право», «Прикладна лінгвістика», «Соціальне забезпечення» та «Бізнес адміністрування», а кількість студентів сягає більше 600. Навчальну та наукову діяльність на факультеті забезпечують 4 випускових кафедри: кафедра фінансів, банківської справи та страхування під керівництвом д.е.н., проф. Вахович Ірини Михайлівни; кафедра обліку та аудиту, яку очолює к.е.н., доцент Чудовець Віталій Васильович; кафедра гуманітарних наук, соціального забезпечення та права, завідувач к.і.н., доц. Жук Оксана Миколаївна; кафедра української та іноземної лінгвістики, завідувач кафедри к.ф.н. Смаль Оксана Віталіївна.

Потому із вітальним словом виступив ректор Луцького НТУ, доктор технічних наук, професор Петро Савчук:

«Мені надзвичайно приємно, що сьогодні в наших стінах багато випускників... Безумовно, 20 років ще не так багато, щоб давати певну оцінку можливостям чи здобуткам, хоча інколи 2-3 роки достатньо, щоб зрозуміти, чи потрібен такий факультет, його фахівці та які у нього перспективи. Якщо говорити про цю складову, то ми всі розуміємо, що і обліковці, і аудитори, і фахівці банківської сфери, мовники і лінгвісти – це сьогодення, обов’язковий атрибут успішного бізнесу та успішних людей».

Ще одну почесну місію виконав Петро Савчук, вручивши відзнаки Волинської обласної ради та Луцького НТУ викладачам факультету ФОЛП. До того ж, ректор вручив цінні подарунки для кожної кафедри факультету – нові мультимедійні проектори.

Серед нагороджених почесною грамотою була й «незмінний» декан факультету фінансів, обліку, лінгвістики та права Алла Московчук. Вона пригадала усіх завідувачів кафедр, які прикладали чимало зусиль для того, щоб відбулося становлення факультету та подякувала колегам за добросовісну та нелегку спільну працю.

Потому до вітального слова запросили першого заступника голови Волинської ОДА Олександра Киричука, який водночас вручив почесні грамоти Волинської облдержадміністрації за підписом її очільника Олександра Савченка

«Насамперед хочу привітати усіх вас із ювілеєм, а також передати вітання від голови Волинської ОДА Олександра Савченка. Крім того, вітаю ректора та увесь науково-викладацький склад. Щойно пролунали слова, що 20 років – це не багато, але це дуже багато і я хочу подякувати вам, бо вважаю, що ваша професія дуже важлива, низький вам уклін. Хочу також звернутися до студентів: ніколи не зупиняйтеся на досягнутому, тільки вперед і будьте справжніми українцями».

Привітати своїх викладачів із ювілеєм завітали й випускники факультету ФОЛП, які дякували своїм викладачам і навіть вручали подарунки. Так, із вітальними словом звернувся випускник 2007 року, а нині директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк: 

«Емоції переповнюють, багато хочеться сказати, бо студентські роки легкі, бо вчишся, дружиш, розважаєшся, і водночас складні, бо вимагають, навчають. Але вони реально драйвові, цікаві і незабутні. Пригадуючи свої  студентські роки хочеться висловити великі слова вдячності викладачам, які навчали, виховували, загартовували. Я точно скажу, що в стінах університету здобувають не лише знання, у них відбувається загартовування характеру, мужності, сили духу і формується особистість. На моє переконання, школа дає хорошу основу, але університет визначає свідомість людини, її суть. Шановні студенти, я радий, що ви навчаєтеся саме на цьому факультеті, тому що він дає знання і гарт, дає можливості для досягнення успіхів і реалізації».

Насамкінець до слова запросили нового декана факультету ФОЛП, д.т.н., професора Ігоря Андрущака: «Час минає, тривають роки, хтось змінив свою назву… хтось лишився як був, хтось з’явився знайомий, а когось не забув. Час минає, ти підріс порозумнів, свою думку доносиш зі слів зовсім нових, але стильних, простих, твоїх друзів старих й молодих. Дозвольте подякувати за сьогоднішній вечір, ще раз привітати своїх колег зі святом. Маємо надію, що вечір вам сподобався, дякуємо вам, ми вас любимо».

Згодом із музичними вітаннями виступила лауреат всеукраїнських і міжнародних конкурсів та фестивалів, учасниця квартету «Нота Нео», солістка кавер-бенду #TAKABANDA та лаунж кавер-бенду «Лорі» Тетяна Грицак. Потому свій музичний сувенір подарувала лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів, вокалістка-бандуристка Ірина Котлицька. Із власними піснями у супроводі гітари виступив лідер та засновник гурту «Чорні Черешні» Юрій Поліщук. Опісля із неперевершеним виконанням класичних мелодій виступив Академічний камерний оркестр «Кантабіле» та його незмінний лідер народний артист України Товій Рівець.


















 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром