На фесті в Луцьку показують фільми про права людини

23 Листопада 2018, 23:20
Відкриття фестивалю 1607
Відкриття фестивалю

У Луцьку розпочався XV Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини «Docudays UA».

Його відкриття влаштували 23 листопада у Палаці культури міста Луцька.

Першим показали фільм данського режисера Сімона Леренґф Вільмонта «Віддалений гавкіт собак».

«Це історія очима хлопчика, історія людини, яка проживає в «сірій» зоні, як він живе на межі мирної та військової ситуації, як ця дитина сприймає той світ, в якому вона опинилася. Переглянувши фільм, ми, наприклад, можемо обміркувати та поговорити про те, як би склалося його життя, якби не було війни», —розповіла організаторка Богдана Стельмах. Мета фестивалю – сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищення рівня обізнаності й дотримання прав людини в Україні.

До слова, після кожного перегляду відбуватиметься обговорення фільмів і порушуваної в них проблематики. Вечори безоплатно проходитимуть з листопада по грудень у книгарні «Є», кінотеатрі «Адреналін», бібліотеці Олени Пчілки та обласній бібліотеці для юнацтва.

Організатором фестивалю у Волинській області є ВОГО «Волинський прес-клуб». «Наш фестиваль проходитиме під гаслом «Є рівні рівності». Вона говорить про те, що кожна людина має мати рівні права не залежно від якихось її відмінностей. Ми говоритимемо про різні види дискримінації або навпаки про її дотримання», — сказала Богдана Стельмах.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром