Юрій Винничук відзначив книгу співака з Луцька

23 Листопада 2018, 21:10
1601

Роман співака з Луцька Сергія Мартинюка «Капітан Смуток» набув розголосу ще до свого виходу.

Про це пише Перший.

Не оминув увагою цю подія і відомий письменник Юрій Винничук. Допис про роман письменник виклав на своїй сторінці у Facebook, подаємо його без змін:

«Капітан Смуток» Сергія Мартинюка свідчить, що таки можна і варто поєднувати в собі різні таланти. Головне тут бути сміливим. Інакше б чого аж Юрко Андрухович написав би передмову?

«Ніяк не можу повірити, що фронтмен гурту, музику якого я не витримую довше двох хвилин (!!!), і автор цієї прози, від якої часом так важко мені відірватися — одна й та ж людина. Цей солодкавий і, на жаль, такий типово український «дівчачий рок» в моїй уяві ніяк не хоче корелювати з жорсткістю та мудрістю, справжністю та цинічною ніжністю, а головне — з максималізмом романного письма».

І є, те, що є. Це файне і смакує.

Там безліч крилатих фраз. Вони можуть комусь не сподобатися, але це бравурний стиль Буковскі, якому ви вибачаєте все – і пердіння, і ригання, і блювання. Але українському автору - зась. Він мусить пукати фіялками, ригати круасанчиками, а з носа виколупувати винятково родзинки.

«Зрештою, жінки — ще ті ранні яблучка: дозрівають швидко, смакують молодими, довго не лежать. Ми інші. Наш смак проходить випробування холодними зимами мовчання та залізного терпіння. залежно від географії поширення»...

«Західні перебирають. Південні – прошені. Східнячки мають свою неповторну, майже пропащу красу. Був би художником, намалював»

« – Секс — це завжди змагання, — сказав якось Пі. — Між своїм “хочу” та її “спробуй тільки розчарувати мене”.

«— Бажання злягатися — це так же природно, як бажання їсти. Неприродно заперечувати його в собі, — усміхаючись, стверджував Пі. — Збоченці не ті, хто багато кохаються, а ті, хто знаходять у собі причини не кохатися.

І на фініш: «Ти ж маєш розуміти, братику: хтось у цьому світі має грати і страшних жінок».

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром