У Луцьку – близько 40-ка збиткових автобусів

23 Листопада 2018, 14:23
автобуси ЛПЕ 3985
автобуси ЛПЕ

Близько 40 автобусів, які свого часу Луцьке підприємство електротранспорту взяло у лізинг, є збитковими.

Про це йшлося на засіданні комісії з питань комунального майна та приватизації у п’ятницю, 23 листопада, – пише ІА ВолиньPost.

Генеральний директор Луцького підприємства електротранспорту Володимир Пуц розповів, що наразі автобуси, які у 2007 році взяли у лізинг, не працюють. Усі вони потребують ремонту, проте, за словами директора, їх експлуатація не є рентабельною. Адже вони використовують занадто багато пального – 40 літрів на 100 кілометрів.

Такі автобуси з усіх обласних центрів використовує лише Київ, проте там, наголошує Володимир Пуц, зовсім інший стан з пасажиропотоком.

«В обласних центрах такі автобуси не працюють. На маршруті вони не є конкурентноздатні. То дорога в нікуди», – розповів Володимир Пуц.

Один з автобусів наразі використовують для перевезення діток зі школи-інтернату на навчання та додому. Ще один ЛПЕ має відремонтувати для військової літної частини, яка не так давно прибула до Луцька.

До слова, підприємство давно уже виплатило кошти компаній «Богдан-лізинг» за автобуси, проте не може ними розпоряджатися, оскільки компанія досі не передала їх у власність місту. Наразі тривають судові засідання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у Луцьку катали міністра на першій українській електровантажівці. ФОТО. ВІДЕО

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром