Порошенко підписав закони про авто на єврономерах: що про це кажуть луцькі активісти

24 Листопада 2018, 12:05
Фото ілюстративне 5795
Фото ілюстративне

Президент Петро Порошенко підписав закони №8487 та №8488, які легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами. Лучани по-різному сприйняли це рішення, хто відгукнувся схвально, хтось критикував главу держави

«Район.Луцьк» зібрав коментарі найактивніших учасників дискусій. Ми поцікавилися у них: «Чи правильно зробив Президент, підписавши закони?».

 

Сергій Поха

Він не міг зробити по іншому, бо залишив би громадян без можливості розмитнення авто в 2019 році. Закон, за яким проводять цю процедуру закінчується 31 грудня. Тепер є новий закон. Не всіх він влаштовує, особливо простих громадян, які собі не можуть дозволити придбати автомобіль віком 2-3 роки за банальною відсутністю на це грошей. Але це краще, ніж нічого.

 

Григорій Панасюк

Президент зробив дуже правильно, підписавши ці закони. Маса, яка себе позиціонує народом України, саме на це і заслуговує. Сидіть дома, дивіться зомбоящик, гризіться на смерть в соцмережах, і тільки, не дай Боже, критикувати чинну владу, перешкодити красти! Урожай гречки в цьому році хороший,якщо бракне, то китайці допоможуть.Так що перемога гаранта в першому турі буде забезпечена!

 

Сергій Чуріков

Якби я міг радити Порошенку, я б порадив не підписувати закон. Він є дискримінаційним. Власники новіших (дорожчих) авто заплатять менше, аніж власники старших (дешевших). Закони не створюють довгострокові стимули для легалізації автомобільного імпорту. Є значний перекос між стимулами (менший акциз) та засобами примусу (штрафи та вилучення авто на єврономерах). Але загалом, не є сюрпризом, що Порошенко підписав цей закон. Автором і головним ідеологом 8487, 8488 є Ніна Южаніна, яка є креатурою Президента. Тай сам Порошенко багато років свого політичного життя відстоює спеціальний режим розмитнення (додаткові акцизи, мита, збори) для європейських авто.

 

Радим Романюк

Президент виконав правову норму згідно своїх повноважень. Я вважаю, це не той компроміс, на який очікували прості громадяни щодо створення цивілізованого ринку вживаних автомобілів, шляхом утворення доступних ставок розмитнення з врахуванням доходів звичайних громадян. Тому на масове оновлення легкового транспорту серед звичайних громадян не слід очікувати.

Цим законом будуть користуватися всі громадяни нашої держави, а не лише певна категорія. Тому з Нового року кожен, хто вирішить придбати авто у Європі з подальшим розмитнення для себе зрозуміє наскільки стало доступним розмитнення і в кінці березня та жовтня 2019 року зможе поставити оцінку таким рішенням. У кожного свій вибір.

Читайте також: Луцький активіст пояснив, чому не блокує дорогу з «бляхарами»

Коментарі
24 Листопада 2018, 19:43
Скільки сучий Порох виводить з Ахметовим в офшори
25 Листопада 2018, 09:08
РаХуй не раХуй а рагулi один фуй
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром