Муніципалам дадуть 2 мільйони на демонтаж

21 Листопада 2018, 21:56
1325

Регулювати порядок оплати за проїзд у міському транспорті будуть спеціальні служби контролю, а луцькі муніципали отримають 2 мільйони гривень.

Про йшлося 21 листопада під час засідання виконавчого комітету Луцькради, - повідомляє Сфера-ТВ.

Проект Програми впорядкування малих архітектурних форм, тимчасових споруд, металевих та дерев'яних конструкцій на території Луцька на 2019-2020 обговорювали сьогодні на черговому засіданні виконкому міської ради. Зокрема директор департаменту муніципальної варти міськради Юлія Сиротинська розповіла, що на вулицях міста є багато гаражів, які постраждали від пожежі і нині перебувають в аварійному стані. Люди просять демонтувати такі споруди, адже турбуються за безпеку дітей, які полюбляють гуляти по розвалинах.

Жінка пояснила, що споруди, котрі зносяться і матеріали з них не можна віддати малозабезпеченим, адже це, мовляв, не дозволено законом.

Загалом члени виконкому вирішили, що привід для видатків – переконливий, тож  рекомендували виділити на демонтаж незаконних споруд та конструкцій у 2019 році близько двох мільйонів гривень.

А от перевізники продовжують вимагати підвищення тарифів на проїзд у маршрутках, мовляв, ціни на паливно - мастильні матеріали зростають, тому пасажирів перевозити стає дорожче й дорожче.

В зв'язку з цим управління транспорту і зв'язку муніципалітету вирішило провести обстеження пасажиропотоку у транспорті.

Начальник управління Володимир Степанов додав, що обстежувати будуть маршрути ТзОВ ВТП «Санрайз» № 1, 2, 10, 12, 22 та 22а, адже нібито саме цей перевізник є ініціатором підвищення вартості проїзду. Посадовець також зазначив, що абсолютно всі маршрути перевірити неможливо, процедура довга й копітка.

До того ж посадовець розповів про плани створення так званих, служб контролю, яка буде спостерігати за порядком оплати проїзду у міському транспорті.

Не обійшли увагою і долі безпритульних тварин. Директор КП «Ласка» Наталія Рудь зауважила, що популяцію безпритульних тварин у місті треба зменшувати. Попередня програма регулювання чисельності тварин-безхатьків гуманними методами нібито не показала гарних результатів, тому варто затвердити нову і переймати досвід сусідніх міст та європейських країн де практика відлову, стерилізації, вакцинації та відпускання на місці відлову.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром