Cкандальна луцька фірма взялася за ремонт школи

21 Листопада 2018, 15:53
школу ремонтуватиме скандальна фірма 5715
школу ремонтуватиме скандальна фірма

На Волині тендер на капітальний ремонт школи у Турійську виграла луцька фірма «Волиньекобуд», яка у документах вказала неправильну кількість працівників і неадекватно малу зарплату.

Крім того, фірма і раніше фігурувала у скандалах і кримінальних справах. Журналісти телеканалу «Сфера-ТВ» спробували ближче познайомитися з компанією «Волиньекобуд», – пише Перший.

Приміщення Турійської середньої школи 1-3 ступенів капітально не ремонтувалося з 1962 року. Цьогоріч врешті оголосили тендер на 20 мільйонів гривень. Він передбачає капітальний ремонт і облаштування спортивного майданчика. 1 листопада оголосили переможця тендеру: ним стала фірма «Волиньекобуд», яка вказала найнижчу ціну.

Раніше ніхто таких сум «Волиньекобуду» не довіряв

З об’єктами такої вартості (19 мільйонів гривень) до того підприємство «Волиньекобуд» справ не мало. Щоправда, бюджетні кошти протягом останніх кількох років «Волиньекобуд» освоював досить активно. Але переважно мова йшла про невеликі проекти в районах.

Зарплати – надто низькі

Як свідчать обсяги сплаченого «Волиньекобудом» єдиного соціального внеску і податку на доходи фізичних осіб, заробітна плата працівників підприємства становить в межах 6,6 тис. грн.

Втім ще у березні цього року заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук заявляв: середня зарплата на волинських будівельних підприємствах  - 9,5 тис. грн.

Кількість працівників – незрозуміла

В матеріалах «Волиньекобуду», поданих на тендер щодо реконструкції Турійської школи вказано, що на фірмі – 27-ми працівників. Втім на журналістський запит у ДФС повідомили, що кількість зареєстрованих працівників «Волиньекобуду» коливається від 14-ти до 22-х. Цікаво, що «чехарда» з кількістю працівників у цієї компанії трапляється не вперше.

Кримінальні провадження  

У заявці для участі в одному з тендерів підприємство вказало, що має 42 працівники, для яких це основне місце роботи. А єдиний соціальний внесок за відповідний період «Волиньекобуд» заплатив лише за 12 працівників.  Після ього правоохоронні органи порушили кримінальне провадження за фактом підроблення документів. Справу розглядають у Луцькому міськрайонному суді.

«Волиньекобуд» фігурує у ще двох судових справах – щодо стягнення боргу за поставлений товар і щодо розтрати державних коштів.

Засновники «Волиньекобуду» Андрій Гринчук та Михайло Шипелик неохоче спілкувались іх журналістами. Зокрема, Михайло Шипелик спершу вимагав список запитань, відповіді на які хотіли отримати журналісти. Далі, навіть після отримання запитань, чоловік відмовлявся від зустрічі, пояснюючи відсутність часу постійними відрядженнями. Згодом директор «Волиньекобуду» взагалі перестав відповідати на дзвінки.

***

Наразі у навчальному закладі стартували ремонтні роботи. До кінця листопада «Волиньекобуд» повинна виконати робіт на 7 мільйонів гривень.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром