Оголосили підозру лучанину, якого зловили на хабарі

20 Листопада 2018, 14:55
хабар 1832
хабар

Правоохоронці оголосили про підозру 39-річному лучанину, який отримав 16 тисяч гривень неправомірної вигоди за безперешкодну видачу сертифікату відповідності транспортного засобу стандарту «Євро-5», котрий підлягає розмитненню по зменшеному акцизу.

Про це повідомляють у прес-службі поліції Волині.

На початку листопада слідчі детективи спільно із працівниками Служби безпеки України в області викрили 39-річного інженера товариства з обмеженою відповідальністю на отриманні неправомірної вигоди обсягом 16 тисяч гривень.

Гроші чоловік отримав за безперешкодну видачу сертифікату відповідності щодо індивідуального затвердження транспортного засобу стандарту «Євро 5», котрий підлягає розмитненню по зменшеному акцизу. Документ є підставою для первинної реєстрації транспортного засобу в сервісних центрах органів внутрішніх справ.

Слідчі оголосили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 3 ст. 368-4 Кримінального кодексу України. Йдеться про одержання неправомірної вигоди особою, яка провадить професійну діяльність з надання публічних послуг.

Санкція статті передбачає, зокрема позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та із спеціальною конфіскацією.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Триває досудове слідство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку водій намагався дати хабар патрульному

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром