Лесі Українки: депутати хочуть відкласти продаж підвального приміщення з аукціону

20 Липня 2016, 13:34
2183

Члени профільної депутатської комісії поки не хочуть продавати з аукціону підвальне приміщення на Лесі Українки, 25, а почекати кращої ситуації на ринку нерухомості.

Про це йшлося у середу, 20 липня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації.

Начальник відділу управління майном міської комунальної власності Луцької міської ради Алла Грабко повідомила, що на площу нежитлового приміщення, яка становить 63,3 квадратних метри, уже виготовили технічний паспорт.

«Цей об’єкт вам знайомий, ми його обстежували. Зараз ми у процесі оформлення права власності. Пропоную, як і планували з самого початку, включити цей об’єкт до переліку тих, які підлягають приватизації шляхом проведення аукціону», – розповіла Алла Грабко.

Втім голова комісії депутат Богдан Вавринюк зазначив, що наразі кращим варіантом для приміщення може бути здача його в оренду.

«Ринок нерухомості не у кращому стані, ціни постійно падають. Таким чином приміщення залишиться у нашій власності, а за три роки оренди, може, ситуація на ринку стане трохи кращою», – вважає Богдан Вавринюк.

У свою чергу, депутат Юрій Безпятко зауважив на тому, що приміщення знаходиться у занедбаному стані, тому орендар змушений буде його облаштувати належним чином.

«Там стіни в грибку. Той, хто візьме в оренду приміщення, буде його виводити, чи він потім за рахунок оренди це робитиме?», – поцікавився депутат.

На що Алла Грабко запевнила, що орендар зобов’язаний привести приміщення до ладу, адже це вказано у договорі. Крім того, Юрій Безпятко наголосив на недоцільності продажу приміщення з аукціону, яке знаходиться на вулиці, яку нині реконструюють. Адже це зменшить його привабливість.

У підсумку усі члени комісії утримались при голосуванні за проект рішення.

Нагадаємо, що депутати міськради скасували попереднє рішення виконавчого комітету про продовження оренди та виставили два суміжні приміщення на аукціон одним лотом.

Депутати зазначали, що члени виконкому знали про наміри міськради, проігнорували їх та продовжили договір оренди громадській організації.

Проте міський голова Микола Романюк наклав вето на рішення міської ради про включення підвального приміщення на вулиці Лесі Українки, 25 у перелік об’єктів, що виставлятимуть на аукціон.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром