«В інших банках таких програм не надають», — керівник відділення ПриватБанку про кредитування для аграріїв

20 Листопада 2018, 09:40
4572

У Луцьку в драмтеатрі до Дня працівника сільського господарства філії українських банків розповідали про пільгові програми для фермерів.

Одним із найпопулярніших є ПриватБанк, який кредитує за трьома пільговими програмами «АгроКУБ», «Лізинг сільгосптехніки» та «Агросезон».

Окрім того, він уповноважений щодо компенсації з держбюджету 25% вартості придбання сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва.

 «Ми підтримуємо наших фермерів, наразі надаємо їм кредитування. До всього ж, фермери з невеликими посівними площами до 500 гектарів та річною виручкою до 15 мільйонів гривень або кооперативами з площами до 1 000 гектарів зможуть відшкодувати 40% затрачених коштів», — розповів керівник відділення ПриватБанку Олександр Тур.

«АГРОКУБ»

Ця програма стартувала на Волині торік. Вона орієнтована на потреби клієнтів малого та середнього агробізнесу. Завдяки ній можна швидко взяти кредит до 1 мільйона гривень при ставці лише 1,8% на місяць.

Особливість програми – протягом першого півріччя фермер виплачуватиме тільки відсотки, наступні 6 місяців – сума боргу з відсотками рівними частинами.

Перевагою такого кредиту є те, що оформлюючи другий, не потрібне повне погашення першого.

«ЛІЗИНГ СІЛЬГОСПТЕХНІКИ»

Термін лізингу становить 5 років, а сума від 200 тисяч до 300 мільйонів гривень. Тобто відсоткова ставка буде всього лише від 3% річних.

Придбати у лізинг можна як нову техніку, так і ту, що була у вжитку. Авансовий платіж на нову складатиме 20% від вартості для вітчизняної техніки та 30%  від вартості техніки імпортного виробництва.

Для отримання фінансування не потрібно додаткової  застави, дострокове погашення – безкоштовно.

«АГРОСЕЗОН»

Кредитна лінія, яка набуває популярності та передбачає фінансування аграріїв протягом поточного сільськогосподарського циклу від 500 тисяч до 20 мільйонів гривень.

Аграрії кредитують закупку посівного матеріалу, добрив, засобів захисту рослин, паливно-мастильних матеріалів, на ремонт сільгосптехніки, обладнання тощо.

Погасити кредит можна за гнучким графіком з урахуванням сезонного характеру – борг можна розділити на конкретні місяці, зручні для аграрія для здійснення виплат.

«Тобто коли аграрії збирають урожай, вони отримують кошти і в цей період можуть погасити свої боргові навантаження»,  — розповів Олександр Тур.

За його словами, для українського агробізнесу діє спеціальна програма з придбання сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва з компенсацією 25% від вартості з держбюджету.

Олександр Тур додав, що програми «Агрокуб» та «Агросезо» — це особливість ПриватБанку, адже в інших банках таких програм не надають.

А щодо «Лізингу сільгосптехніки», то умови, які пропонує ПриватБанк, є найбільш гнучкими та конкурентоспроможними на ринку.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром